Reprezentacije

Pretposljednja provjera za EURO 2020

Prijateljski remi s
Armenijom: Perišić
pogotkom obilježio
jubilej

01.06.2021.
Prijateljski remi s Armenijom: Perišić pogotkom obilježio jubilej
foto: Drago Sopta/HNS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava
  • Galerija

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je neriješenih 1:1 u svom prvom srazu s nacionalnom selekcijom Armenije, a Ivan Perišić pritom se učlanio u prestižni Klub 100.

HRVATSKA - ARMENIJA 1:1 (1:0)
Prijateljska utakmica. 
Gradski stadion, Velika Gorica.

Sudac: L. Bilbija (BiH)

Strijelci: 1:0 - Perišić (24'), 1:1 - Wbeymar (72')

Žuti kartoni: Terterjan (39'), Rebić (53')

Hrvatska: Livaković, Barišić, Ćaleta-Car, Vida (46' Škorić), Vrsaljko (46' Juranović), Brozović, Vlašić (46' Petković), Modrić (46' Rebić), Perišić (61' Badelj), Brekalo (26' Pašalić), Kramarić. Izbornik: Z. Dalić.

Armenija: Jurčenko, Hovhanisjan, Calisir, Voskanjan, Terterjan (62' Monroy), Bajramjan (62' Šagojan), Spercjan (46' Wbeymar), Grigorjan (79' Muradjan), Babajan (46' Melkonjan), Adamjan (46' Bičahčjan), Barsegjan.  Izbornik: J. Caparros.

foto: Drago Sopta/HNS

Vatreni su prvog dana lipnja po prvi puta zaigrali u Velikoj Gorici, a s druge strane terena, u pretposljednjoj provjeri za nadolazeće Europsko prvenstvo, stajala je reprezentacija Armenije.

Nakon mirnog uvoda u utakmicu, Hrvatska je povela u 24. minuti, kada je Modrić izveo udarac iz kuta, a slavljenik Perišić glavom proslijedio loptu u mrežu.

foto: Drago Sopta/HNS

Ivan Perišić ubilježio je protiv Armenije svoj jubilarni, 100. nastup u nacionalnom dresu. U Klubu 100 pridružio se Modriću, Srni, Pletikosi, Rakitiću, Šimuniću, Oliću, Ćorluki i Šimiću. Debitirao je u ožujku 2011. godine protiv Gruzije.

Imao je Perišić prije odlaska na odmor još dvije izgledne prilike za pogodak, jednom su pokušali i Modrić i Pašalić, no u drugo se poluvrijeme ušlo s hrvatskim vodstvom 1:0, uz četiri zamjene izbornika Dalića.

foto: Drago Sopta/HNS

Poslije nekolicine obećavajućih prigoda za povećanje prednosti - neprecizni su bili Rebić, Kramarić i Perišić - Armenija je stigla do izjednačenja te produžila svoj niz bez poraza na devet utakmica. Sjajnim je udarcem izvan kaznenog prostora konačnih 1:1 postavio Wbeymar

Hrvatska će 6. lipnja gostovati kod Belgije u Bruxellesu, a nastup na Europskom prvenstvu započinje 13. lipnja protiv Engleske u Londonu.

foto: Drago Sopta/HNS

01.06.2021., Gradski stadion, Velika Gorica. Gledatelja: 0
Suci: Luka Bilbija (BIH), Amer Macić (BIH), Davor Beljo (BIH)
Četvrti sudac: Igor Pajac (CRO)
Hrvatska
1
Armenija
1
1Dominik Livaković1David Yurchenko
2Šime Vrsaljko
46'
2Andre Calisir
3Borna Barišić4Taron Voskanyan
4Ivan Perišić
24'
61'
5Artak Grigoryan
79'
5Duje Ćaleta-Car7Khoren Bayramyan
62'
7Josip Brekalo
26'
11Tigran Barseghyan
9Andrej Kramarić13Kamo Hovhannisyan
10Luka Modrić
46'
15Eduard Spertsyan
46'
11Marcelo Brozović21Davit Terteryan
39'
62'
13Nikola Vlašić
46'
22Sargis Adamyan
46'
21Domagoj Vida
46'
25Edgar Babayan
46'
Pričuvni igrači
12Lovre Kalinić12Grigor Meliksetyan
23Simon Sluga16Arman Nersesyan
6Dejan Lovren6Wbeymar
72'
46'
14Ante Budimir8Karen Muradyan
79'
15Mario Pašalić
26'
9Artur Miranyan
16Mile Škorić
46'
14Zhirayr Shaghoyan
62'
17Ante Rebić
53'
46'
17Albert Khachumyan
18Mislav Oršić19Hakob Hakobyan
19Milan Badelj
61'
20Karen Melkonyan
46'
20Bruno Petković
46'
23Vahan Bichakhchyan
46'
22Josip Juranović
46'
24Jordy Monroy
62'
Treneri
Zlatko DalićJoaquín Caparrós (Spain)

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić uoči sutrašnje prijateljske utakmice s Armenijom u prvom redu ukazuje na činjenicu da promjena kampa nije utjecala na raspoloženje unutar momčadi.

“Odabrali smo kamp u Škotskoj i bili jako zadovoljni, ali, prema preporuci Uefe i po svemu onome što se govorilo, za nas je to bio prevelik rizik. Htjeli smo maknuti tu psihozu sa sebe. Pokušali smo naći kamp u Londonu, ali nikako se nisu poklapali hoteli i tereni. Mislim da je najbolja solucija biti u svojoj zemlji, sa svojim narodom. Imat ćemo mir, moći ćemo se koncentrirati.”, kaže izbornik Vatrenih, koji će protiv Armenije pružiti priliku što je moguće većem broju igrača.

“Dat ćemo šansu svima kojima možemo dati, imat ćemo na raspolaganju šest izmjena, igrati na dva načina. Pokušat ćemo nešto isprobati, ali i sačuvati neke rovite igrače. Važan nam je rezultat, on je taj koji nosi atmosferu, ambijent i donosi potrebno samopouzdanje. Zato ćemo igrati punom snagom, ali rasporediti minute i isprobati dva sustava igre. Armenija je protivnik po mjeri, u posljednje smo vrijeme igrali s najjačim protivnicima, a ona je ipak klasa ispod.”.

Izbornik ukazuje da je u posljednje vrijeme puno pažnje posvetio segmentu s kojim smo u proteklom razdoblju imali puno problema.

“Pokazali smo igračima svih 11 golova koje smo dobili iz prekida, a to je 28 posto od svih golova koje je Hrvatska primila. Moramo vidjeti gdje smo griješili, gdje nismo dobro reagirali. Već sam dosadan, ali to je pitanje odgovornosti, u duelu i u skoku. Nemamo vremena raditi na snazi, nego na osvježavanju, taktici i prekidima. Pred nama su Englezi, pogledat ćemo njihove dvije prijateljske protiv Rumunjske i Austrije, ali u prvom redu moramo gledati sebe, jer ima puno stvari koje moramo popraviti. Vremena, naravno, nikad dosta., ali najvažnije je da ne bude ozlijeđenih igrača. Vidim na treninzima da je to već puno bolje, svjesni smo da moramo biti puno kvalitetniji, nego što smo bili u kvalifikacijama i u Ligi nacija.”.

Neki se pribojavaju da reprezentacija u Rovinju neće imati potreban mir, pogotovo ako Euro otvorimo dobrim rezultatima.

“U Rovinju imamo jako dobar teren i to je najvažnije. Učinit ćemo sve da imamo mir, a daj Bože da bude euforija i da svi dođu u Rovinj. Po tom sam pitanju, međutim, upozorio igrače da moraju preuzeti odgovornost, da smo tu zbog utakmica, a ne zbog euforije i fotografiranja. Međutim, ponavljam, nadam se da će biti euforija i da ćemo biti meta.”.

Situacija s ozljedom Dejana Lovrena izgleda puno bolje, nego prvih dana.

“Lovren se oporavlja iznad svih očekivanja. Njegova želja i volja su neupitni, ali moramo biti pažljivi. On definitivno ide s nama na Euro, možda neće biti sto posto spreman za prvu utakmicu, ali, imamo još dvije utakmice u skupini, a, ako Bog da, bit će ih i u nokaut fazi.”, zaključio je Dalić.

galleryimg2
foto: Drago Sopta/HNS
scrollscroll