Reprezentacije

San Marino pao i u Šibeniku

Četiri od četiri:
Hrvatska U-21
nastavila nizati
pobjede

11.11.2015.
Četiri od četiri: Hrvatska U-21 nastavila nizati pobjede
foto: Slobodan Kadić
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je i četvrtu pobjedu u kvalifikacijama za EP, svladavši San Marino i na domaćem terenu (4:0).

U-21: HRVATSKA - SAN MARINO 4:0 (2:0)
Kvalifikacije za EP, Skupina 6.
Šibenik, stadion Šubićevac.

Sudac: O. Mamadov (Azerbajdžan)

Strijelci: 1:0 - Halilović (12'), 2:0 - Milić (44'), 3:0 - Perić (47'), 4:0 - Pjaca (51')

Žuti kartoni: Bernardi (52')

Hrvatska: Livaković, Mikanović (od 62' Tudor), Milić, Perić, Ćaleta-Car, Radošević (od 62' Brlek), Pašalić, Vlašić, Halilović, Ćorić, Pjaca (od 76' Fiolić). Izbornik: N. Gračan.

San Marino: Benedettini, Proli, Battistini, Cesarini, Grandoni, Zafferani (od 61' Ceccaroli), D'Addario, Censoni, Golinucci (od 52' Francini), Bernardi, Tomassini (od 83' Raschi). Izbornik: M. Papini.

Nakon pobjeda protiv Gruzije i Estonije u rujnu, te listopadskog slavlja u San Marinu (3:0), mladi Vatreni savršeni su učinak u kvalifikacijskoj skupini zadržali i u Šibeniku, u domaćem okršaju sa San Marinom.

Za vodstvo se već u 12. minuti pobrinuo Halilović nakon što je ostao sam na desnoj strani šesnaesterca i zatresao mrežu uz pomoć gostujućeg braniča Battistinija.

Veliku su šansu za poravnanje nogometaši San Marina propustili sredinom prvog dijela, kada Tomassini nije kaznio pogrešku hrvatske obrane, da bi Milić tik prije odlaska na odmor povisio na 2:0.

Pogodio je glavom u praznu mrežu, nakon što je Ćorić ubacio, a vratar Benedettini pokušao izbiti loptu.

Sve su dvojbe oko konačnog ishoda hrvatski nogometaši uklonili već na samom početku drugog poluvremena, a treći je pogodak bio djelo Perića glavom, na ubacivanje Mikanovića.

Konačnih 4:0 postavio je Pjaca u 51. minuti susreta, oslobodivši se svog čuvara na lijevoj strani i pogodivši suprotnu stranu gostujuće mreže. Hrvatska U-21 tako je ostala na prvom mjestu u skupini, sa svih 12 bodova i bez primljenog pogotka.

U sljedećem kvalifikacijskom susretu Hrvatska je ponovno domaćin, u utorak 17. studenoga na riječkoj Rujevici protiv Španjolske.

Skupina 6:
1. Hrvatska 12 (4)
2. Švedska 7 (3)
3. Španjolska 7 (3)
4. Gruzija 6 (4)
5. San Marino 1 (5)
6. Estonija 1 (5)

11.11.2015., Šubićevac, Šibenik
Suci: Mammadov Orkhan (AZE), Abbasov Yashar (AZE), Musayev Vagif (AZE)
Četvrti sudac: Aghayev Aliyar (AZE)
Hrvatska
4
San Marino
0
1Dominik Livaković1Elia Benedettini E. Benedettini
2Dino Mikanović
62'
2Alessandro D'Addario
3Antonio Milić
44'
3Gian Luca Proli
4Josip Radošević
62'
4Manuel Battistini
12'
7Alen Halilović5Davide Cesarini
9Ante Ćorić6Andrea Grandoni
10Mario Pašalić7Tommaso Zafferani
61'
11Marko Pjaca
51'
75'
8Luca Censoni L. Censoni
13Dino Perić
47'
9Alessandro Golinucci
52'
14Duje Ćaleta-Car10Marco Bernardi
52'
18Nikola Vlašić11Fabio Tomassini
83'
Pričuvni igrači
12Marko Mikulić12Andrea Manzaroli
8Marko Rog13Thomas Raschi
83'
15Petar Brlek
62'
14Lorenzo Francini
52'
16Andrija Balić15Pietro Zanotti
17Fran Tudor
62'
16Andrea Zavoli
19Ivan Fiolić
75'
17Luca Ceccaroli
61'
21Filip Benković18Luca Righi
Treneri
Nenad GračanMirco Papini ((ITA))

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija priprema se za kvalifikacijske susrete protiv San Marina i Španjolske.

Hrvatska U-21 pod vodstvom izbornika Nenada Gračana okupila se na pripremama za nadolazeće dvoboje u utrci za Europskim prvenstvom. U srijedu će u Šibeniku ugostiti San Marino, a idući utorak u Rijeci Španjolsku.

"Veliko nam je zadovoljstvo opet biti u Šibeniku, nogometnom gradu. Vjerujem da će biti dobra atmosfera na utakmici, vrlo bitnoj utakmici u kojoj mi jesmo favoriti, no u sportu se svašta događa", rekao je Gračan u najavi utakmice.

Mateo Kovačić, u dogovoru s izbornikom seniorske reprezentacije Antom Čačićem, priključit će se mladoj reprezentaciji naknadno, a svi su pozvani igrači zdravi osim Joze Šimunovića, koji ima problema sa skočnim zglobom. Ukoliko ne bude mogao nastupiti protiv San Marina, ostaje u konkurenciji za Španjolsku.

"Moramo biti odgovorni i ozbiljni, a onda će neupitna kvaliteta kod naših igrača doći do izražaja. Vjerujemo u nova tri boda, a poslije toga možemo razmišljati o sljedećoj utakmici, sa Španjolskom", izjavio je izbornik.

O udarnom će sastavu Gračan odlučiti poslije zadnjeg treninga, a susret sa San Marinom mogao bi poslužiti i za testiranje i uigravanje nekih noviteta.

"Ima dosta vlage, teren je mekan, no domaćini će napraviti sve da bude optimalan. Zbog karakteristika naših igrača bitno nam je da ubrzamo igru, da imamo posjed i dobar protok lopte", kaže Gračan.

"Više-manje svi mladi reprezentativci igraju u svojim klubovima, i to igraju dosta, i pritom su važne karike. Veseli nas njihov kontinuitet i ritam, dobri rezultati njihovih klubova u stranim ligama, te u tom smislu ne bi trebalo biti problema", rekao je.