GNK Dinamo

Ante
Ćorić

Ante Ćorić
foto: HNS
pozicija:

veznjak

datum rođenja:

14.04.1997.

trenutni klub:

Dinamo (CRO)

  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS
  • Biografija

Klupska karijera:

Nogometnu karijeru započeo je s pet godina u Hrvatskom dragovoljcu da bi nakon četiri godine preselio u redove Zagreba. 2009. godine mladi Ćorić odlazi u Red Bull Salzburg, no četiri godine kasnije stiže u omladinsku momčad Dinama. U 2014. godini debitirao je za seniore Modrih. Za Dinamo se u susretu Europske lige protiv Astre Giurgiu upisao u listu strijelaca i tako postao najmlađi strijelac u povijesti Europske lige sa 17 godina i 157 dana. U 2015. godini primio je i nagradu Večernjeg lista Nada godine za najboljeg mladog hrvatskog nogometaša godine, a u sezoni 2015./2016. postaje jedna od ključnih karika veznog reda Dinama.

 

Reprezentativna karijera:

Hrvatski dres Ćorić je prvi puta obukao kao član U-15 reprezentacije nakon čega bilježi nastupe i za više uzraste, dok s U-19 i U-21 reprezentacijama sudjeluje u europskim kvalifikacijama. Kroz dobre nastupe u klubu i mladoj reprezentaciji zaslužio je i poziv na pripreme seniorske reprezentacije za europsku smotru u Francuskoj 2016. godine, a potom i na sam Euro.

 

Igrački profil:

Ofenzivno orijentirani veznjak Dinama jedan je od najdarovitijih mladih nogometaša Hrvatske. Igra Modrih uvelike se oslanja na njegove kreativne ideje, a tehnička potkovanost već je privukla pažnju i najvećih europskih klubova. Ćorić je iznimno vješt u čuvanju lopte i stvaranju prigoda, a sve je opasniji i kada puca prema golu.