Reprezentacije

Pobjeda u San Marinu

Tri od tri: Hrvatska
U-21 zadržala savršen
učinak

07.10.2015.
Tri od tri: Hrvatska U-21 zadržala savršen učinak
foto: Slobodan Kadić
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija u svom je trećem kvalifikacijskom nastupu ubilježila i treću pobjedu te opet nije primila pogodak.

U-21: SAN MARINO - HRVATSKA 0:3 (0:3)
Kvalifikacije za EP, Skupina 6.
Serravalle, San Marino.

Sudac: T. Özkalfa (Turska)

Strijelci: 0:1 - Marić (7'), 0:2 - Pašalić (12'), 0:3 - Marić (32')

Žuti kartoni: Berardi (5'), Benković (37'), Pašalić (48'), Censoni (53'), Bernardi (57'), Kolinger (60'), Mikanović (72')

San Marino: Manzaroli, Battistini, Grandoni, Proli, Zafferani, D'Addario (od 90+2' Rossi), Censoni, Golinucci (od 74' Ceccaroli), Zanotti, Bernardi, Berardi (od 46' Biordi). Izbornik: M. Papini.

Hrvatska: Livaković, Mikanović, A. Milić, Kolinger, Benković, Radošević (od 46' Brlek), Pašalić, Halilović, Rog, Ćorić (od 85' Dangubić), Marić (od 66' Balić). Izbornik: N. Gračan.

Gračanovi su izabranici nastavili s pobjedama u borbi za odlazak na Europsko prvenstvo 2017. godine u Poljskoj. Nakon što su u prva dva dvoboja svladali Gruziju kod kuće i Estoniju u gostima, nadjačali su i svoje domaćine u San Marinu.

Ključni su dio posla mladi Vatreni obavili već na samom početku utakmice, pogocima Marića i kapetana Pašalića u sedmoj i 12. minuti.

Na 3:0 povisio je Marić svojim drugim pogotkom, u 32. minuti susreta, a taj je rezultat na semaforu ostao sve do kraja utakmice.

U sljedećem kvalifikacijskom nastupu Hrvatska ponovno igra protiv San Marina, 11. studenoga u Šibeniku, a šest dana kasnije u Rijeci dočekuje Španjolce.

Skupina 6:
1. Hrvatska 9 (3)
2. Španjolska 6 (2)
3. Švedska 3 (1)
4. Gruzija 3 (3)
5. Estonija 1 (3)
6. San Marino 1 (4)

07.10.2015., San Marino Stadium, Serravalle
Suci: Özkalfa Tolga (TUR), Kan Ekrem (TUR), Bozbey Ibrahim (TUR)
Četvrti sudac: Ulusoy Alper (TUR)
San Marino
0
Hrvatska
3
1Andrea Manzaroli1Dominik Livaković
2Alessandro D'Addario
90'+2'
2Dino Mikanović
72'
3Manuel Battistini3Antonio Milić
4Andrea Grandoni4Josip Radošević
46'
5Pietro Zanotti5Denis Kolinger
60'
6Gian Luca Proli7Alen Halilović
7Tommaso Zafferani8Marko Rog
8Luca Censoni L. Censoni
53'
9Ante Ćorić
85'
9Alessandro Golinucci
73'
10Mario Pašalić
12'
48'
10Marco Bernardi
58'
11Mirko Marić
7'
32'
66'
11Filippo Berardi
5'
46'
13Filip Benković
37'
Pričuvni igrači
12Matteo Zavoli M. Zavoli23Josip Posavec
13Juri Biordi
46'
6Luka Capan
14Luca Ceccaroli
73'
15Petar Brlek
46'
15Mattia Censoni M. Censoni16Andrija Balić
66'
16Luca Righi17Fran Tudor
17Michele Rossi
90'+2'
18Filip Dangubić
85'
18Andrea Zavoli19Ivan Fiolić
Treneri
Mirco Papini ((ITA))Nenad Gračan

Izbornik hrvatske mlade reprezentacije Nenad Gračan objavio je popis igrača na koje računa za kvalifikacijski ogled sa San Marinom te prijateljsku utakmicu s Rusijom.

Nakon izvrsnog starta u kojem je Hrvatska ubilježila dvije pobjede bez primljenog gola, hrvatsku U-21 reprezentaciju čeka gostovanje kod San Marina. Hrvatska ne bježi od uloge favorita, poručuje izbornik Nenad Gračan, ali i naglašava:

"Naravno da ulazimo u utakmicu kao favoriti, ali moramo biti prije svega maksimalno ozbiljni i taj status favorita dokazati na terenu. Vjerujem u ovu skupinu igrača, pokazali smo kvalitetu na startu kvalifikacija s dvije pobjede i tako trebamo nastaviti."

Izbornik je zadovoljan kadrom koji ima na raspolaganju:

"S obzirom na ono što smo do sada vidjeli, kako protiv Estonije i Gruzije, tako i prije u prijateljskim provjerama, imamo kadar koji može odgovoriti svim zahtjevima. Vjerujem u ekipu i novu pobjedu."

Nakon gostovanja u San Marinu 7. listopada, Hrvatska će 12. listopada ugostiti Rusiju u prijateljskom ogledu u Zaprešiću:

"Uskoro nas čeka kvalifikacijski dvoboj sa Španjolskom i ciljano smo tražili jačeg protivnika u ovom terminu. Taj ogled s Rusijom će nam donijeti puno, moći ćemo dati priliku i igračima koji su možda manje igrali da se dokažu. Važno nam je imati što više igrača u procesu koji dobiju priliku dokazati se, jer nama je osnovni cilj stvarati igrače za A reprezentaciju, vodeći naravno brigu i o rezultatima mlade selekcije."

foto: Slobodan Kadić

Izbornik Gračan pozvao je sljedeće igrače na okupljanje u nedjelju 4. listopada:

Marko Mikulić (Dinamo), Dominik Livaković (Zagreb), Josip Posavec (Inter Zaprešić), Dino Mikanović (Aarhus), Fran Tudor (Hajduk), Jozo Šimunović (Celtic), Denis Kolinger (Zagreb), Duje Ćaleta Car (Red Bull Salzburg), Filip Benković (Dinamo), Antonio Milić (Oostende), Josip Radošević (Rijeka), Petar Brlek (Slaven Belupo), Marko Rog (Dinamo), Mario Pašalić (Monaco), Ante Ćorić (Dinamo), Andrija Balić (Hajduk), Marko Kolar (Lokomotiva), Nikola Vlašić (Hajduk), Alen Halilović (Sporting Gijon), Mirko Marić (Lokomotiva).

Uz izbornika Gračana, u stožeru reprezentacije su trener Danijel Šarić, trener vratara Hrvoje Sunara, kondicijski trener Mario Jovanović, liječnik dr. Boban Dangubić, fizioterapeuti Goran Beloglavec i Tomislav Buljan, ekonom Josip Hečimović i tajnik Zlatko Nakić.

foto: Slobodan Kadić