Reprezentacije

Pripremni dvoboj za EP

Kramarić za pobjedu
Vatrenih u Koprivnici

27.05.2016.
Kramarić za pobjedu Vatrenih u Koprivnici
foto: Drago Sopta/HNS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava

Nakon odrađenih priprema u Sv. Martinu na Muri, Hrvatska je u Koprivnici dočekala Moldovu i slavila 1:0 pogotkom Andreja Kramarića iz prvog dijela.

HRVATSKA - MOLDOVA 1:0 (1:0)
Prijateljska utakmica.
Gradski stadion, Koprivnica.

Sudac: O. Valjić (Bosna i Hercegovina)

Strijelci: 1:0 - Kramarić (9')

Žuti kartoni: Vrsaljko (65'), Cojocari (65'), Golovatenco (67')

Hrvatska: Subašić, Strinić, Ćorluka, Vida (od 46' Schildenfeld), Vrsaljko, Badelj (od 46' Antolić), Brozović (od 46' Ćorić), Pjaca (od 46' Halilović), Kramarić (od 46' Rog), Perišić (od 46' Čop), N. Kalinić. Izbornik: A. Čačić.

Moldova: Cebanu, Epureanu, Golovatenco, Cebotaru (od 87' Ambros), Jardan, Cascaval, Carp (od 60' Sidorenco), Ionita (od 75' Mihailov), Andronic (od 60' Cojocari), Spataru (od 77' Ivanov), Bugneac (od 53' Milinceanu). Izbornik: I. Dobrovoljski.

foto: Drago Sopta/HNS

U svom prvom nastupu u Koprivnici, hrvatska seniorska nogometna reprezentacija pobijedila je pred punim tribinama Moldovu 1:0 i tako reprizirala rezultat iz Rijeke 2008. godine, također iz priprema za Europsko prvenstvo.

foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska je aktivno otvorila utakmicu i Kramarić je već u trećoj minuti zaprijetio udarcem glavom, a u devetoj minuti uspio je zatresti gostujuću mrežu.

foto: Drago Sopta/HNS

Proigrao ga je Perišić na desetak metara, a napadač njemačkog Hoffenheima pronašao je put pored svog čuvara te vratara Cebanua i poslao loptu u donji kut za vodstvo Vatrenih.

foto: Drago Sopta/HNS

Nedugo potom Vrsaljko je izbio sam pred Cebanua, ali je njegov lob završio na okviru gola, a Moldova je u prvom dijelu dva puta pokušala iz kornera i dva puta iz daljine, pri čemu je najopasniji bio pokušaj Ionite iz 30. minute, no Subašić je bio na mjestu.

foto: Drago Sopta/HNS

Pjaca i Perišić pokušali su udvostručiti hrvatsku prednost u prvom dijelu, a na poluvremenu je izbornik Čačić priliku pružio šestorici novih igrača: Schildenfeldu, Antoliću, Ćoriću, Haliloviću, Rogu i Čopu.

foto: Drago Sopta/HNS

Vatreni su u nastavku stvorili još više prilika, no nije bilo preciznosti. Rog je pucao iz daljine pored gola, Čopa je jednom zaustavio Cebanu, a drugi puta vratnica, dok su udarce okušali i Halilović i Ćorić, a N. Kalinić u dva je navrata pucao glavom.

foto: Drago Sopta/HNS

U samoj završnici utakmice još je i Ćorić pogodio vratnicu te tako povisio broj hrvatskih udaraca u okvir gola na ukupno tri, ali konačni se rezultat više nije mijenjao. U sklopu priprema za europsku smotru u Francuskoj ovog ljeta, Hrvatska će 4. lipnja u Rijeci dočekati San Marino.

foto: Drago Sopta/HNS

27.05.2016., Gradski stadion 'Ivan Kušek Apaš', Koprivnica
Suci: Ognjen Valjić (BiH), Senad Ibrišimbegović (BiH), Davor Beljo (BiH)
Četvrti sudac: Ante Vučemilović-Šimunović
Hrvatska
1
Moldova
0
23Danijel Subašić1Cebanu Ilie
9Andrej Kramarić
9'
46'
6Epureanu Alexandru
5Vedran Ćorluka5Golovatenco Victor
2Šime Vrsaljko
65'
8Cebotaru EUgeniu
87'
4Ivan Perišić
46'
3Jardan Ion
19Milan Badelj
46'
15Cascaval Adrian
3Ivan Strinić4Carp Catalin
60'
21Domagoj Vida
46'
7Ionita Artur
74'
14Marcelo Brozović
46'
9Andronic Valeriu
60'
16Nikola Kalinić10Spataru Danu
76'
20Marko Pjaca
46'
14Bugneac Andrei
53'
Pričuvni igrači
1Ivan Vargić12Namasco Stanislav
25Dominik Livaković11Milinceanu Nicolae
53'
15Domagoj Antolić
46'
18Ivanov Vladislav
76'
18Alen Halilović
46'
19Mihaliov MAxim
74'
13Gordon Schildenfeld
46'
21Ilescu Denis
6Tin Jedvaj22Ambros Vladimir
87'
22Duje Čop
46'
17Cojocari Andrei
60'
24Ante Ćorić
46'
20Sidorenco Eugeniu
60'
26Marko Rog
46'
27Duje Ćaleta-Car
Treneri
Ante ČačićIgor Dobrovolskiy

Vatreni će u petak navečer po prvi puta zaigrati u Koprivnici, a s druge strane terena stajat će im reprezentacija Moldove.

Hrvatska nogometna reprezentacija nastavlja svoje pripreme za Europsko prvenstvo u Francuskoj ovog ljeta prijateljskim susretom s Moldovom u Koprivnici. Bit će to prvi dolazak seniorske izabrane vrste u Koprivnicu te se u skladu s lijepim ugođajem u Sv. Martinu na Muri očekuje prava sportska atmosfera i bučna podrška izabranicima Ante Čačića.

"Vjerujem da će u Koprivnici biti dobra atmosfera, da će nas doći podržati velik broj ljudi", rekao je vezni igrač talijanske Fiorentine te Hrvatske, Milan Badelj.

Izbornik Čačić i u ovom će ogledu pokušati dobiti dodatne odgovore na pitanja o mogućnostima reprezentacije na Europskoj smotri, a obrambenu će liniju činiti Strinić, Ćorluka, Vida i Vrsaljko.

"Utakmica s Moldovom čeka nas kao jedan jači trening. Probat ćemo automatizirati ponešto, a prostor će dobiti igrači koje možemo koristiti u perspektivi. Zamjene ćemo koristiti tako da ne poremete ritam igre", najavio je Čačić.

Moldova u Hrvatsku dolazi kao 156. zemlja na Fifinoj ljestvici, a jedini dosadašnji susret ove dvije reprezentacije zbio se također u Hrvatskoj. u svibnju 2008. godine.

Tada je Hrvatska slavila 1:0, pogotkom bivšeg izbornika Nike Kovača, a utakmica je bila odigrana na riječkoj Kantridi - također u sklopu priprema za Europsko prvenstvo, u Austriji i Švicarskoj.

Utakmica u Koprivnici počinje u 20:30 sati, a drugi pripremni okršaj uoči Europskog prvenstva hrvatski će nogometaši imati 4. lipnja na riječkoj Rujevici protiv San Marina.