Reprezentacija > Muška > U-17

Mladi Vatreni imali odgovor za Italiju i put na SP

Bašić: "Dečki su
odradili vrhunsku
utakmicu"

19.05.2015.
Bašić: "Dečki su odradili vrhunsku utakmicu"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatski izbornik Dario Bašić nije skrivao sreću nakon što su mladi Vatreni svladali Italiju te uspjeli osigurati svoje mjesto na Svjetskom prvenstvu.

U razigravanju za odlazak na svjetsku smotru, Hrvatska U-17 svladala je u bugarskom Sozopolu Italiju 1:0, a jedini je pogodak postigao kapetan Moro u 15. minuti.

"Nije bilo lako protiv uvijek neugodnih Talijana, protiv kojih je u prijašnjim susretima ova generacija ubilježila dva poraza. Pod tim psihološkim pritiskom, i pritiskom poraza od Belgije - s obzirom da smo u toj utakmici bili bolji - nije se bilo lako vratiti. No, dečki su odradili vrhunsku utakmicu", naglasio je izbornik Dario Bašić, itekako zadovoljan onime što su njegovi igrači prikazali na Europskom prvenstvu.

"Rezultat je na kraju mogao izgledati i uvjerljivije. Italija je bila čvrsta i kompaktna, no odgovorili smo na sve njihove udare i akcije na najbolji mogući način", dodao je.

Hrvatska je u Bugarskoj osvojila Skupinu A, ispred Španjolske, Austrije i Bugarske, da bi u četvrtfinalu ispala na jedanaesterce od Belgije.

"Presretan sam i mogu samo čestitati igračima, njihovim trenerima u klubovima i roditeljima koji su bili s nama. Svi smo zajedno dali jednu veliku žrtvu kako bismo napravili rezultat generacije, odlazak na Svjetsko prvenstvo", zaključio je Dario Bašić.

Još vijesti