Reprezentacija > Muška > A

Vida i Srna u finalu Ukrajinskog kupa

Golovi Schildenfelda
i Kalinića,
asistencija Vide

20.05.2015.
Golovi Schildenfelda i Kalinića, asistencija Vide
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Gordon Schildenfeld poveo je svoj Panathinaikos prema važnoj pobjedi za Europu, a Nikola Kalinić bio je strijelac u polufinalu Ukrajinskog kupa, dok je Domagoj Vida Kijevljanima pomogao asistencijom.

Grčki velikan Panathinaikos sudjeluje u doigravanju za plasman u Ligu prvaka, odnosno Europsku ligu, a važan je dio posla napravio uvodnom pobjedom kod Asterasa 4:0.

Prvi je pogodak za Atenjane postigao reprezentativni branič Gordon Schildenfeld u 26. minuti. Potom je dva pogotka postigao Karelis, a konačni je rezultat postavio Berg desetak minuta prije kraja.

Schildenfeld je odigrao cijelu utakmicu, Danijel Pranjić igrao je od 74. minute, a Mladen Petrić nije konkurirao za sastav.

U Ukrajini su odigrane uzvratne utakmice polufinala nacionalnog Kupa. Nakon 0:0 u prvoj utakmici, novi prvak Dynamo iz Kijeva pobijedio je Olimpik iz Donecka 4:1 i osigurao mjesto u finalu.

Za posljednji pogodak Kijevljana, u sudačkoj nadoknadi, Domagoj Vida ubacio je za Lensa, koji je glavom zatresao mrežu. Vida je odigrao svih 90 minuta.

Šahtar je finale izborio remiziravši s Dniprom 1:1, zahvaljujući pobjedi 1:0 iz prve utakmice. Momčad iz Dnipropetrovska povela je nakon pola sata igre, a mrežu Šahtara zatresao je hrvatski napadač Nikola Kalinić.

No, Luiz Adriano je u 77. minuti realizirao kazneni udarac za poravnanje i slavlje Šahtara, za koji je kapetan Darijo Srna odigrao cijeli susret. Kalinić je također igrao od početka do kraja.

Još vijesti

  • Vatreni zadržali 12. poziciju u poretku najboljih

    19.09.2024.

    Vatreni zadržali 12. poziciju u poretku najboljih

    Hrvatska nogometna reprezentacija ostala je na 12. mjestu na najnovijoj tablici Svjetske nogometne federacije. FIFA je između drugog i trećeg kola Lige nacija objavila novi poredak najboljih, a...

  • Ivan Perišić potpisao za PSV Eindhoven

    18.09.2024.

    Ivan Perišić potpisao za PSV Eindhoven

    Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić klupsku karijeru nastavlja u Nizozemskoj, u redovima PSV Eindhovena. Nakon odlaska iz Hajduka, Ivan Perišić kao slobodan je igrač potpisao za PSV, bivšeg prvaka...

  • Luka Modrić asistent u pobjedi Real Madrida nad Stuttgartom

    17.09.2024.

    Luka Modrić asistent u pobjedi Real Madrida nad Stuttgartom

    Hrvatski kapetan Luka Modrić ponovno je odigrao jednu od ključnih uloga za novu europsku pobjedu Kraljevskog kluba. Branitelj naslova Real Madrid dočekao je u prvom kolu Lige prvaka njemački...

  • Lovren se pridružio Kotarskom u dresu grčkog PAOK-a

    16.09.2024.

    Lovren se pridružio Kotarskom u dresu grčkog PAOK-a

    Nakon raskida ugovora s francuskim Lyonom, Dejan Lovren potpisao je za aktualnog prvaka Grčke, momčad solunskog PAOK-a. Nakon Dinama, Intera, Lyona, Southamptona, Liverpoola, Zenita te još jednom...