Reprezentacija > Muška > A

Srna: "Ne postoji
veća motivacija"

14.11.2013.
Srna: "Ne postoji veća motivacija"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatski kapetan Darijo Srna maksimalno respektira Islanđane, no vjeruje u kvalitete izabranika Nike Kovača.

Island - Hrvatska
Dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014.
15. studenoga 2013., 20:00
Reykjavik, stadion Laugardalsvöllur

Na posljednjoj konferenciji za medije hrvatske nogometne reprezentacije uoči gostovanja u Reykjaviku govorio je i kapetan Darijo Srna, koji je potvrdio da su igrači dobro prihvatili novog izbornika Niku Kovača te optimistično dočekuju dvije utakmice dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

"Imam osjećaj kao da Niko nikada nije ni otišao iz reprezentacije. Mislim da smo napravili veliki posao, i to sada treba pokazati na terenu. Maksimalno smo se posvetili Islanđanima, detaljno ih proučili, kao i vlastitu igru - sve što je u njoj bilo negativno i pozitivno", rekao je.

U kvalifikacijskoj Skupini A prvo je mjesto osvojila Belgija, no Hrvatska još ima priliku doći do cilja. "Nažalost, nismo se uspjeli izravno kvalificirati, ali Hrvatska je mala zemlja koja živi za uspješan rezultat i za odlazak u Brazil. Ne postoji veća motivacija za svakog igrača, svi smo 'unutra' i svjesni smo što nas čeka", kaže Srna uoči susreta na Islandu.

Vremenski će uvjeti više odgovarati domaćinu: "Island je u blagoj prednosti jer je naviknut na ovakve vremenske uvjete, no mi ćemo se prilagoditi. Neće to biti nikakav alibi, na terenu je 11 protiv 11 i moramo pokazati svoj najbolji nogomet, koliko to teren bude dopuštao. Protivnika maksimalno respektiramo, imaju snažan karakter, no vjerujemo i u sebe te ispunjavanje izbornikovih zadaća".

"Mislim da je ključna osoba ovog islandskog uspjeha trener. Lars Lagerbäck je veliki gospodin, poznaje Hrvatsku jako dobro i sigurno će nas pokušati iznenaditi. Ne bih izdvajao niti jednog islandskog igrača, ali nisu oni slučajno završili drugi. Hrvatska je favorit, no samo na papiru, i čeka nas težak posao", nastavio je Darijo Srna.

"Svi znamo kakva je situacija u Hrvatskoj i hrvatskom nogometu, zato smo posebno koncentrirani i želimo Hrvatskoj donijeti sreću, veselje i ponos - ono što nas je uvijek krasilo - da ljudi lakše žive i iščekuju nastup u Brazilu", zaključio je kapetan.

Još vijesti