Grassroots > Ženski nogomet

"Ključna je ljubav prema sportu"

Nogometašice Osijeka
prvakinje deveti put
zaredom

02.06.2015.
Nogometašice Osijeka prvakinje deveti put zaredom
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Visokom pobjedom Osijeka nad Viktorijom završeno je ovosezonsko izdanje Prve HNL za žene. Osječanke su osvojile deveti uzastopni naslov.

Po 19. put ukupno, odnosno deveti put zaredom - sa svim ostvarenim pobjedama ove sezone u prvenstvu - ŽNK Osijek najbolja je ekipa u Hrvatskoj.

U zadnjem je kolu, uz devet golova Mateje Andrlić, svladana Viktorija 13:0, a poslije utakmice pobjednički su pehar i medalje kapetanici Violeti Baban te ostalim igračicama i stručnom stožeru predali osječki dogradonačelnik Vladimir Ham te osječko-baranjski dožupan Dragan Vulin.

"Izuzetno sam zadovoljan, treba puno sudionika da bismo bili uspješni u ligi. Uz minimalna financijska sredsta, uloženo je puno truda i zalaganja. Dobivamo pomoć od Saveza i sponzora, ali ključna je prije svih ljubav ovih djevojaka prema sportu", rekao je trener Osijeka Zvonko Kolak.

Nogometašice Osijeka ponovno će biti hrvatske predstavnice u Ligi prvakinja.

"Voljeli bismo opet biti domaćini kvalifikacija za Ligu prvakinja kako bi klubu bilo lakše, ali to nije toliko važno. Volio bih protivnike s istoka Europe, s onima sa zapada Europe teže izlazimo na kraj, no mislim da smo se približili europskoj kvaliteti. Doveli smo neka nova imena na posudbu kako bismo što bolje prezentirali Osijek i Hrvatsku. Velika bi čast bila ponoviti prošlosezonski uspjeh, a pred nama je još mnogo rada kako bismo nastavili napredovati", dodao je Kolak.

Osijek će još 6. lipnja u Gospiću protiv Pregrade igrati finale Hrvatskog kupa.

"Okrećemo se Kupu i nadamo se devetoj uzastopnoj tituli i u tom natjecanju, odnosno novoj dvostrukoj kruni. Polako počinjemo i pripreme za Ligu prvaka, gdje se nadam da ćemo prije svega još jednom dobiti domaćinstvo izlučnog natjecanja", najavio je direktor hrvatskih prvakinja, Bojan Bodražić.

"Nadam se da ćemo kao i prošle godine osvojiti dovoljno bodova za plasman među 32 najbolje ekipe u Europi. U tom slučaju pokušat ćemo napraviti i novi, povijesni iskorak te se plasirati još stepenicu više - ući među 16 najbolji. No, na svima je nama da radimo na boljitak kluba i hrvatskog nogometa", zaključio je Bodražić.

Još vijesti