Reprezentacija > Muška > A

Motivirani Island i
Hrvatska po prednost
za uzvrat

15.11.2013.
Motivirani Island i Hrvatska po prednost za uzvrat
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Na samom sjeveru Europe izabranici Nike Kovača počinju završnu borbu za jedno od preostalih mjesta na svjetskoj smotri idućeg ljeta.

Island - Hrvatska
Dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014.
15. studenoga 2013., 20:00
Reykjavik, stadion Laugardalsvöllur

Hrvatska nogometna reprezentacija u Reykjaviku igra prvu utakmicu dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu. Suparnik joj je Island, momčad predvođena iskusnim švedskim liscem Larsom Lagerbäckom, koja je u svojoj kvalifikacijskoj skupini završila iza Švicarske, a još nikada nije izborila plasman na završni turnir nekog velikog natjecanja.

"Island je jako motiviran zbog svoje jedinstvene prilike", svjestan je hrvatski izbornik Niko Kovač, no kapetan Darijo Srna naglasio je dan prije utakmice: "Ne postoji veća motivacija za svakog igrača. Hrvatska je mala zemlja koja živi za uspješan rezultat i za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Želimo Hrvatskoj donijeti sreću, veselje i ponos - ono što nas je uvijek krasilo - da ljudi lakše žive i iščekuju nastup u Brazilu".

Za utakmicu konkurira i napadač Ivica Olić, koji je nakon ozljede lista uspješno odradio trening sa suigračima, a u islandskoj momčadi zbog kartona pravo nastupa u prvoj utakmici nema branič Birkir Már Savarsson.

"Nećemo se braniti, ali nećemo biti ni naivni. Svi bismo voljeli sve riješiti u prvih 90 minuta, ali bit ćemo pametni i nećemo srljati. U najmanju ruku tražimo pogodak, a nadamo se i više njih", najavio je Kovač.

Utakmica počinje u 19:00 po islandskom, a u 20:00 po hrvatskom vremenu. Sudit će španjolski sudac Alberto Undiano Mallenco.

Uzvratni je susret na rasporedu u utorak, 19. studenoga, na stadionu Maksimir u Zagrebu.

Preostale parove doigravanja čine Grčka - Rumunjska, Ukrajina - Francuska te Portugal - Švedska.

Još vijesti