HNS > Nogometna akademija

Lideri izvan terena

Obrazovni program
Uefe za bivše igrače

17.06.2015.
Obrazovni program Uefe za bivše igrače
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Kako bi mogli preuzeti važne uloge u nogometu po završetku igračke karijere, UEFA organizira obrazovni program za bivše igrače.

UEFA je pokrenula obrazovni program za bivše nogometaše (UEFA MIP), koji obuhvaća sedam tjednih sastanaka, a održavat će se tijekom 20 mjeseci u većih europskim gradovima.

Program će nogometašima omogućiti vještine i znanje na korist cijele nogometne obitelji, kako bi mogli sudjelovati u procesima odlučivanja i napredovati u rukovodećim ulogama.

Program provode CDES francuskog Sveučilišta u Limogesu te BSBC engleskog Sveučilišta u Londonu, u suradnji s FIFPro-om i ECA-om.

"Igračima treba omogućiti alat da mogu razvijati svoje karijere u nogometnom svijetu, to je jedan od ključnih ciljeva. S obzirom da su bili lideri na terenu, potičemo ih da postanu utjecajni i izvan njega", poručio je predsjednik Uefe Michel Platini.

Za prvo izdanje programa još je uvijek otvoren proces prijava, a UEFA je otvorena za sva eventualna pitanja i savjete, posebice preko službene stranice na www.uefamip.com.

Još vijesti