HNL.hr

Radionica o
licenciranju klubova
22. siječnja

15.01.2013.
Radionica o licenciranju klubova 22. siječnja
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Odjel za licenciranje klubova HNS-a u utorak 22. siječnja u Zagrebu organizira Radionicu za licenciranje klubova i financijskom fair-playu za rukovodstva klubova Prve lige.

Iz svakog kluba obvezni su prisustvovati predsjednik ili direktor kluba, financijski direktor (ili osoba odgovorna za pripremu financijskih izvješća) te izabrani revizor kluba.

Programom Radionice predviđeno je upoznavanje s rezultatima licenciranja klubova za tekuću natjecateljsku godinu (2012./13.) uz analizu prikupljenih podataka, informacija o bitnim izmjenama u novom Pravilniku o licenciranju klubova HNS-a koji je stupio na snagu i primjenjuje se u postupku licebciranja za novo prvenstvo kao i prezentacija predstavnika Uefinog Odjela za licenciranje o analizi prošlogodišnjeg sustava licenciranja.

Gosti iz UEFA-e, Philippe Rasmussen i Andre Glur, informirati će nazočne  i dati upute u svezi Uefinog Pravilnika o licenciranju klubova i financijskom fair-playu s posebnim naglaskom na financijske kriterije i zahtjeve financijskog nadzora tijekom natjecateljske godine 2013./14.

U drugom dijelu Radionice predviđen je praktičan rad odnosno osposobljavanje financijskih stručnjaka iz klubova za unos financijskih podataka u Uefinu IT aplikaciju.

Budući da je u klubovima u tijeku priprema molbi za izdavanje licenci klubovima za UEFA natjecanja i Prvu ligu u slijedećoj natjecateljskoj godini (2013./14.), informacije i upute koje će predstavnici klubova dobiti tijekom Radionice pomoći će im u kompletiranju potrebne dokumentacije uz molbe kako bi se zadovoljili svi neophodni uvjeti iz Pravilnika o licenciranju.

Još vijesti