HNL.hr

Teren u Zaprešiću
očišćen od snijega

15.02.2013.
Teren u Zaprešiću očišćen od snijega
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U četvrtak, dan uoči utakmice Inter Zaprešića i Zadra kada je snijeg prestao padati, na stadionu ŠRC Zaprešić izmjereno je tridesetak centimetara snijega. S obzirom da su dimenzije terena za igru 110x78 metara, a podloga je izuzetno mekana i ne dozvoljava pristup i čišćenje strojevima, činilo se nemogućom misijom  očistiti snijeg i stvoriti uvjete za odigravanje utakmice.

No, tako nisu mislili odgovorni u NK Inter-Zaprešiću: osim angažmana vlastitih snaga u vidu zaposlenika i polaznika škole nogometa, pozvali su sugrađane i prijatelje nogometa na zajedničko čišćenje koje je započelo u četvrtak popodne. Zajedničkoj akciji odazvalo se 130 ljudi koji su organizirano na najlonskim plahtama ručno iznosili snijeg izvan terena odakle su ga dalje odvozili strojevima.

Uz svjetla reflektora, glazbu s razglasa, čaj i kuhano vino, u dobrom raspoloženju posao je završen nešto poslije 20 sati: teren za igru gotovo u potpunosti je očišćen, tijekom petka preostaje tek mala finalizacija na nekim mjestima. Momčadi Inter-Zaprešića i Zadra imati će optimalne uvjete za odigravanje utakmice 20. kola MAXtv Prve lige.

Svi koji su se odazvali na čišćenje snijega od strane kluba biti će nagrađeni godišnjom ulaznicom ili novčanom naknadom od 25 kuna po satu, ali će zasigurno pamtiti posve originalan način proslave Dana zaljubljenih.

U istom problemu, s nešto malo manje snježnog pokrivača na terenu, su i odgovorni u NK Slaven Belupo. Zbog mekanog terena čišćenje se također mora obaviti ručno, a tijekom četvrtka pola posla je obavljeno. Računaju da će tijekom petka završiti posao, a do subotnje utakmice Slaven Belupo-Hajduk (18 sati) možda bi se podloga mogla malo i osušiti kako se teren ne bi previše oštetio.

Još vijesti