HNL.hr

Lovri Mediću greškom
upisan žuti karton

18.02.2013.
Lovri Mediću greškom upisan žuti karton
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Na utakmici Split-Zagreb sudac i delegat utakmice igraču Zagreba Lovri Mediću upisali su žuti karton "kojeg je dobio u 56. minuti zbog neopreznog starta na vratara". Takav zapisnik utakmice sve službene osobe su potpisale pa i predstavnik Zagreba, ali dan poslije utakmice  pregledom snimke u klubu utvrdili su da je sudac Krečak tijekom utakmice od Zagrebovih igrača opomenuo samo Dominika Kovačića.

Zagreb je prema odredbama Pravilnika o natjecanju HNS-a od Povjerenika za natecanje zatražio ispravak zapisnika. Na zatraženo očitovanje, sudac Krečak i njegovi suradnici te delegat utakmice Rukavina, nakon dodatne provjere svojih bilježaka s utakmice, potvrdili su da su navodi NK Zagreb točni te da je, greškom u usuglašavanju podataka poslije utakmice, upisan žuti karton igraču Lovri Mediću koji mu doista tijekom utakmice nije pokazan.

Stoga je Povjerenik za natjecanje Josip Brezni donio odluku o ispravku zapisnika i izvještaja o utakmici Split-Zagreb u dijelu opomena igrača na način da je izbrisana evidentirana opomena igraču Zagreba br. 28 Lovri Mediću.

Zanimljivost je svakako podatak da bi Mediću to bio treći žuti karton u nizu te zbog automatske kazne ne bi mogao nastupiti u slijedećem kolu na utakmici Zagreb-Zadar.

Još vijesti