Natjecanja > Hrvatski kup

Odigrana osmina
finala Hrvatskog kupa

30.10.2013.
Odigrana osmina finala Hrvatskog kupa
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U srijedu su postali poznati sudionici četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa, uz golijadu u Koprivnici, dvije odluke u produžecima i jednu s bijele točke.

U osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa najuvjerljiviji je bio zagrebački Dinamo, koji je na gostovanju kod Zagore u Unešiću slavio rezultatom 5:0, uz dva pogotka Čopa te po jedan Fernandesa, reprezentativca Šimunića i Brodića.

Splitski Hajduk gostovao je kod Vinogradara, a nakon 90 minuta bilo je 1:1, zahvaljujući pogotku Povrženića za vodstvo domaćina te poravnanju Bencuna s 11 metara. U produžetku su prolazak Hajduku osigurali Kouassi i Kiš, za konačnih 3:1. Produžetak je sretan bio i Osijeku na gostovanju u Čakovcu kod Međimurja, a za završnih 2:0 precizni su bili Ugarković i Grgić.

Istra 1961 u četvrtfinale se plasirala boljim izvođenjem jedanaesteraca u Kranjčevićevoj protiv Zagreba. Pogodaka iz igre nije bilo, a vratar Puljana Prskalo potom je obranio dva udarca Zagrepčana s bijele točke.

Zadar je u gostima nadjačao Cibaliju 2:0, golovima Begonje i Tadića, a istim je rezultatom Inter iz Zaprešića pobijedio Novigrad, preko Čelikovića i Nestorovskog. Momčad Podravine vodila je protiv Rijeke golom Bochla, no od 65. do 85. minute preokret osiguravaju jedan pogodak Alispahića i dva Benka.

Najefikasnija je bila utakmica Slaven Belupa i Lučkog, koja je nakon vodstva Koprivničana 4:1 zamalo otišla u produžetke. U samoj završnici gosti su preko Vinčića, Abramovića i Krznarića poravnali na 4:4, ali u 89. minuti prolaz Slavenu donosi Čanađija.

Hrvatski kup, osmina finala:
Zagora - Dinamo 0:5
Vinogradar - Hajduk 1:3 (produžeci)
Međimurje - Osijek 0:2 (produžeci)
Zagreb - Istra 1961 3:4 (11m)
Cibalia - Zadar 0:2
Novigrad - Inter 0:2
Podravina - Rijeka 1:3
Slaven Belupo - Lučko 5:4

Još vijesti