HNL.hr

Kramarić petardom na
korak do rekorda

10.11.2014.
Kramarić petardom na korak do rekorda
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Andrej Kramarić na utakmici 15. kola MAXtv Prve lige Rijeka-Lokomotiva (6:0) postigao je čak 5 pogodaka za svoju momčad. Tim ostvarenjem dostigao je Gorana Vlaovića kojem je to uspjelo u prvenstvu 1993./94., ali mu je nedostajao još jedan gol da se pridruži rekorderu dosadašnjih prvenstava HNL-a Mariju Dodiku koji je u prvenstvu 2000./01. na utakmici 12. kola Slaven Belupo-Varteks (7:1) bio strijelac 6 puta.

Ipak, ovo ostvarenje Kramarića ostat će zabilježeno po jedinstvenosti u činjenici da je svih 5 pogodaka upisao u nizu od 21. do 64. minute. Ostat će vječno neodgovoreno pitanje bi li se još koji puta upisao u listu strijelaca da nije napustio igru u 83. minuti: samo minutu kasnije upravo Josip Ivančić koji ga je zamijenio postigao je pogodak za konačan rezultat susreta od 6:0.

Marijo Dodik je kod postavljanja rekorda od 6 pogodaka na istoj utakmici bio strijelac prva četiri i zadnja dva pogotka za Slaven Belupo za rezultat 7:1 pri čemu je dva puta bio strijelac iz kaznenih udaraca (za 2:0 i 6:1) dok je Goran Vlaović bio strijelac drugog, trećeg, petog, devetog i desetog pogotka svoje momčadi u pobjedi Dinama (tada Croatie) u 16. kolu nad Pazinkom od 10:1.

Zadivljujuća je i statistika Andreja Kramarića u ovogodišnjem prvenstvu: postigao je već čak 21 pogodak u 14 utakmica na koliko je nastupio pri čemu je 9 odigrao u punoj minutaži (1.201 minuta u igri ukupno): samo dva puta u listu strijelaca upisao se iz kaznenih udaraca. Njegova sjajna efikasnost svakako je doprinijela činjenici da je upravo momčad Rijeke s 38 pogodaka trenutno najefikasnija momčad MAXtv Prve lige.

Sa takvim ostvarenjem naravno da je vodeći strijelac prvenstva: pomalo nestvarno djeluje razlika od 12 pogodaka viška nakon samo 15 odigranih kola u odnosu na trenutno drugoplasiranog Duju Čopa.

Još vijesti