HNL.hr

Pioniri i kadeti
završili jesensku
sezonu

13.12.2014.
Pioniri i kadeti završili jesensku sezonu
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Odgođenim utakmicama 14. kola između Hajduka i Splita odigranim u subotu 13. prosinca završilo je natjecanje Prve HNL pionira i kadeta u jesenskoj sezoni. U cijelosti je realiziran kalendarom natjecanja planirani program odigravanja utakmica prvih 15 kola prvenstva odnosno 120 odigranih utakmica.

U pionirskoj konkurenciji Hajduk je pobjedom protiv Splita od 5:1 preuzeo vodeću poziciju i epitet najuspješnije momčadi u jesenskoj sezoni s tri boda prednosti ispred drugoplasiranih pionira Dinama: pioniri Hajduka u 15 odigranih utakmica ostali su neporaženi uz samo jednu neodlučenu utakmicu na gostovanju kod Cibalije (1:1). U izravnom ogledu s drugoplasiranim Dinamom na Poljudu slavili su s minimalnih 1:0, a zanimljivost je svakako i podatak da su pioniri Cibalije, iako su tek na 9. mjestu, uspjeli i s pionirima Dinama na svom terenu odigrati neodlučeno (0:0).

Blizu vodećeg dvojca, Hajduka i Dinama, je i momčad Rijeke koja je s 36 osvojenih bodova odmakla četvrtoplasiranom Splitu čak 11 bodova.

Tri vodeća strijelca u pionirskoj konkurenciji su igrači Hajduka: 14 pogodaka postigao je Roko Baturina, do brojke 13 došao je Jakov Blagaić, a 12 je postigao Leon Kreković.

U kadetskoj konkurenciji na samom vrhu nema neizvjesnosti jer je vodeća momčad Dinama pobjedama u svih 15 utakmica odmakla najbližoj pratnji, momčadima Rijeke i Zagreba, čak 15 bodova.

Najbolji strijelci u kadetskoj konkurenciji sa po 12 postignutih pogodaka su igrači Dinama Josip Brekalo i Davor Lovren te Zagrebov Marko Galić.

Na dnu poretka momčadi u obje konkurencije situacija je prilično neizvjesna budući da će na kraju prvenstva iz lige ispasti četiri najslabija kluba po kriteriju ukupno boljeg plasmana obje momčadi. Trenutno su najugroženiji Marsonia sa samo 15 osvojenih bodova u obje konkurencije, momčadi Inter-Zaprešića skupile su 22, 26 bodova ima Istra 1961, 30 bodova osvojili su pioniri i kadeti Hrvatskog dragovoljca, a samo po bod više momčadi Šibenika i Varaždina.

Nastavak prvenstva kalendarom natjecanja određen je za 22. veljaču 2015. godine kada su na rasporedu utakmice 16. kola, a prvenstvo će završiti 31. svibnja.

Još vijesti