HNL.hr

Dinamo pobjednički
završio jesensku
sezonu

14.12.2014.
Dinamo pobjednički završio jesensku sezonu
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Kao i na niz prethodnih utakmica u Maksimiru, momčad Slaven Belupa nije uspjela dugo držati pozitivan rezultat: Pjaca je već u 8. minuti doveo Dinamo u vodstvo nakon asistencije Fernandesa.

Zaprijetili su i gosti vrataru Eduardu, ali su se uglavnom nizale akcije na polovici Slavena da bi u samoj završnici prvog dijela susreta brzu akciju i asistenciju Antolića napadač Čop bez problema pretvorio u pogodak.

Novi pogodak Čop je postigao u nastavku susreta nakon što je Pinto pobjegao po boku i mirno asistirao za visoko vodstvo Dinama.

Uspavali su se domaćini nakon velike rezultatske prednosti što su iskoristili nogometaši Slavena: prvo je Delić prekrasnim udarcem s oko 20 metara uz pomoć vratnice matirao Eduarda da bi Cesarec pogodio glavom za neizvjesnu završnicu.

Nisu uspjeli gosti do kraja utakmice više doći u priliku da dođu do boda dok je Fernandes propustio nakon solo akcije potvrditi pobjedu i svoju dobru igru.

Dinamo je tako jedini jesenski dio prvenstva završio bez poraza uz 15 pobjeda i 4 neodlučene utakmice i vrlo uvjerljivo osvojio naslov jesenskog prvaka.

Prije početka utakmice od momčadi Dinama oprostio se Josip Jo Šimunić: na poklon je dobio veliki dres s natpisom "Svi smo mi Jo" i brojem 116 koji označava broj nastupa za Dinamo u tri i pol godina koliko je proveo u Maksimiru.

19. kolo MAXtv Prve lige:  DINAMO-SLAVEN BELUPO       3 : 2   (2:0)

Zagreb: Stadion u Maksimiru, gledatelja 1.000

Suci: Marko Matoc, Jerko Crnčić, Davor Kožarec, Jurica Mihalj, kontrolor suđenja Vlado Svilokos, delegat utakmice Damir Čilić

DINAMO: Eduardo Carvalho-kapetan, Jozo Šimunović (10. Jose Goncalo), Paulo Machado (85. Franko Andrijašević), Ivo Pinto, Domagoj Antolić-kapetan, Duje Čop, Paulo Machado, Arijan Ademi, Leonardo Sigali, Marko Pjaca (73. Angelo Henriquez), Junior Fernandes, Jeremy Taravel, trener: Zoran Mamić

SLAVEN BELUPO: Ivan Kardum, Dario Melnjak, Mato Grgić-kapetan, Stjepan Geng, Petar Brlek (46. Danijel Cesarec), Goran Paracki (75. Ivan Pavlov), Stjepan Geng, Ivan Fuštar, Mateas Delić, Marko Mirić, Filip Ozobić (86. Nikola Jambor), trener Ante Čačić

Strijelci: 1:0 Pjaca (8.), 2:0 Čop (45.), 3:0 Čop (60.), 3:1 Delić (72.), 3:2 Cesarec (89.)

Žuti kartoni: Goncalo, Ademi, Pinto, Delić

Još vijesti