HNL.hr

Potvrđene kazne za
neodigrani derbi
Dinamo-Hajduk

27.01.2015.
Potvrđene kazne za neodigrani derbi Dinamo-Hajduk
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Komisija za žalbe HNS-a odbila je žalbe HNK Hajduk, predsjednika uprave kluba Marina Brbića, četiri člana Nadzornog odbora te 11 igrača na odluke o kažnjavanju koje je donio Disciplinski sudac MAXtv Prve lige zbog neopravdanog odbijanja nastupanja momčadi Hajduka na utakmici 16. kola Dinamo-Hajduk.

Konačnim odlukama potvrđene su kazne:

- HNK Hajduk kažnjen je oduzimanjem tri boda,

- predsjednik Uprave kluba Marin Brbić i četiri člana Nadzornog odbora kluba koji su donijeli odluku o nenastupanju momčadi (Ljubo Pavasović-Visković, Vjekoslav Hrabar, Ante Majić i Nikola Koceić-Bilan) kažnjeni su zabranom obavljanja funkcije u nogometu u trajanju od jedne godine,

- jedanaest igrača prijavljenih za nastup na utakmici koji nisu izašli na teren kažnjeni su novčanim kaznama u iznosu od po 3.000 kuna (L. Kalinić, G. Milović, A. Vršajević, M. Anđelković, A. Maglica, M. Maloča, Z. Nižić, T.S. Sušić, J. E. Kouassi, D. Mezga i A. Milevskyi).

Sukladno članku 146. stavak 1. Disciplinskog pravilnika HNS-a, obzirom da se radi o složenijem predmetu, Komisija je podnositeljima žalbi dostavila samo izreke odluka, a obrazloženje odluka dostavit će se najkasnije u roku od 10 dana od dana izricanja odluka. Pravni učinci odluka počinju teći dostavom obrazloženja odluka.

Još vijesti