HNL.hr

Istra naplatila
iscrpljujući put u
Split osvajanjem boda
na Parku mladeži

06.02.2015.
Istra naplatila iscrpljujući put u Split osvajanjem boda na Parku mladeži
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Momčad Istre 1961 zbog loših vremenskih uvjeta tijekom četvrtka dobrano se namučila na dugotrajnom putu za Split kako bi stigla na otvaranje nastavka prvenstva MAXtv Prve lige na Parku mladeži, a uloženi trud isplatio se osvajanjem važnog boda.

Na samom početku susreta domaćin je zaprijetio preko Mršića koji je udarcem iz daljine pogodio gredu, a potom je Gregov neoprezno startao na Roga u kaznenom prostoru: sudac Vučkov bio je u blizini, dosudio kazneni udarac kojeg je izveo Cikalleshi, a vratar Dreven sjajnom reakcijom prizemnu loptu odbio u korner.

Gosti su uzvratili s nekoliko udaraca iz kuta od kojih im je jedan u 29. minuti donio vodstvo zahvaljujući spretnom Matošu koji je iz blizine ubacio loptu u mrežu nakon Pamićevog ubacivanja lopte pred gol vratara Zagorca.

Na početku drugog poluvremena domaćin je pokušao odmah stvoriti pritisak, ali je u 48. minuti uslijedila brza kontra momčadi Istre u kojoj je Matoš krenuo sam prema golu domaćina, izdržao napad braniča domaćina koji su ga sustigli i mirno plasirao loptu u mrežu pokraj nemoćnog vratara Zagorca za visokih 0:2.

Zaprijetili su vrlo brzo igrači Splita vrataru Drevenu, ali su dva pokušaja Cikalleshia bili za malo neprecizni, a nakon dobrog udarca Roga vratar gostiju uspio je loptu prebaciti preko grede u korner.

Trener Vulić pokušao je pomoći svojoj momčadi ubacivanjem svježih igrača (Erceg, Roce, Bilić) što se isplatilo u 76. minuti kada je Dreven uspio samo kratko odbiti loptu nakon udarca iz daljine, a Ibriks bio najbliži i ubacio je u nebranjenu mrežu za smanjenje vodstva gostiju i neizvjesnu završnicu susreta.

Nekoliko minuta kasnije Ercegov pokušaj s dvadesetak metara Dreven je bez poteškoća zaustavio hvatanjem lopte, ali nije uspio spriječiti novi pogodak Splita u 86. minuti nakon efektnog udarca Rocea koji je iskoristio dobro ubacivanje Mršića iz kuta i poravnao rezultat na konačnih 2:2.

Momčad trenera Pamića tako nije uspjela izdržati pritisak domaćina u drugom poluvremenu, sačuvati vodstvo i pobijediti, ali zasigurno imaju razloga za zadovoljstvo osvajanjem boda na otvaranju sezone na gostovanju.

Splitu je to čak deseta utakmica u ovom prvenstvu koju su završili neodlučenim rezultatom.

Još vijesti