HNL.hr

Vodeći Dinamo sezonu
otvorio pobjedom

07.02.2015.
Vodeći Dinamo sezonu otvorio pobjedom
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Iako je Zagreb pod snježnim pokrivačem od dvadesetak centimetara, nogometaše Dinama i Lokomotive uoči odigravanja utakmice 20. kola MAXtv Prve lige dočekao je zeleni travnjak stadiona u Maksimiru zahvaljujuči angažmanu djelatnika Dinama i grijanju terena.

U vrlo dopadljivoj i sadržajnoj utakmici s podosta prilika, Dinamo je pobijedio minimalnim rezutatom 2:1 iako rezultatske neizvjesnosti nije bilo jer je domaćin do sudačke nadoknade vodio 2:0. Golove su postigli Ademi u 10. (glavom nakon centaršuta Fiolića iz kornera), Henriquez u 67. minuti (nakon asistencije Machada zaobišao istrčalog vratara Slugu i pogodio praznu mrežu) da bi konačan rezultat postavio Doležal (udarac glavom nakon centaršuta Mamića) u prvoj minuti sudačke nadoknade.

U samom otvaranju utakmice najbolju priliku za Lokomotivu propustio je realizirati Kolar kada je izašao sam na vratara Eduarda koji je istrčavanjem uspio zaustaviti njegov udarac.

Vrlo brzo uzvratio je Machado lijepim udarcem, ali loptu zaustavlja vratnica, a u prvom poluvremenu vratari su zaustavili i udarce Kolara i Pjace iz vrlo izglednih situacija.

Iz drugog poluvremena, osim pogodaka Henriqueza i Doležala, svakako treba istaknuti veliku priliku Sigalija koji je iz blizine neometan pucao pokraj vratnice.

U 76. minuti po prvi puta na službenoj utakmici u igru je za momčad Dinama ušao donedavni igrač Barcelone mlađahni Daniel Carvajal Olmo zamijenivši Machada.

Još vijesti