HNL.hr

Zadar pobjegao s dna
ljestvice, Zagrebu
pobjeda nad
Farmaceutima

08.02.2015.
Zadar pobjegao s dna ljestvice, Zagrebu pobjeda nad Farmaceutima
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Na dvije nedjeljne utakmice 20. kola MAXtv Prve lige domaćini su ostvarili pobjede: Zadar je slavio nad Osijekom 3:1, a Zagreb je bio bolji od Slaven Belupa 1:0.

Osječani su u derbiju začelja u Zadru već u 4. minuti došli u vodstvo zahvaljujući spretnoj reakciji Nevena Laštra pred golom vratara Matkovića, ali su domaćini već u 9. minuti poravnali rezultat preko Pešića, a sredinom poluvremena i potpuno preokrenuli rezultat iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Čirjak nakon što je srušen Pešić. Agresivniji pristup utakmici i uloženo više htijenja momčad Zadra naplatila je i u drugom poluvremenu nakon solo prodora Banovića i silovitog udarca kojim je postavio konačan rezultat susreta.

Zadrani su pobjedom protiv izravnog konkurenta u borbi za ostanak u ligi osvojili važne bodove koji ih odmah vode na devetu poziciju u poretku.

U drugom susretu odigranom u Zagrebu po vrlo hladnom vremenu i na teškom terenu stadiona u Kranjčevićevoj ulici Zagreb je pobijedio Slaven Belupo.

Domaćin je na samom početku napravio snažan pritisak, izveo desetak kornera, ali je vratar Kardum uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom, a do kraja prvog poluvremena gosti su ozbiljno zaprijetili iz nekoliko vrlo opasnih proptunapada.

U nastavku nakon odmora igra na terenu bila je znatno ravnopravnija pa su i igrači Slaven Belupa bili češće pred domaćim vratarem koji se posebno istaknuo u 63. minuti kada je obranio kazneni udarac Brleka nakon što je Kovačić sapleo Ozobića.

Desetak minuta prije kraja brzu kontru povukao je Lovro Medić, uposlio na desnoj strani Jurendića koji je snažno pucao, vratar Kardum uspio samo kratko odbiti do natrčalog Medića kojem nije bilo teško loptu ubaciti u mrežu za sedmu prvenstvenu pobjedu momčadi Zagreba.

Još vijesti