HNL.hr

Pioniri i kadeti
započinju proljetnu
sezonu

11.02.2015.
Pioniri i kadeti započinju proljetnu sezonu
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Utakmicama 20. kola između Marsonije i Dinama koje će se odigrati unaprijed u odnosu na planirani raspored, u subotu 14. veljače nastavlja se natjecanje Prve HNL pionira i kadeta: dogovorom klubova zbog boljih uvjeta za igru utakmice će se odigrati u Zagrebu.

U proljetnoj sezoni koja redovito počinje utakmicama 16. kola u nedjelju 22. veljače u obje konkurencije odigrat će se preostalih 15 kola prvenstva: zadnje 30. kolo na rasporedu je 31. svibnja.

U pionirskoj konkurenciji s vodeće pozicije natjecanje nastavlja momčad Hajduka ispred drugoplasiranih pionira Dinama koji zaostaju 3 boda.

Kod kadeta na samom vrhu nema neizvjesnosti jer je vodeća momčad Dinama pobjedama u svih 15 utakmica jesenskog dijela prvenstva odmakla najbližoj pratnji, momčadima Rijeke i Zagreba, čak 15 bodova.

Zato će na dnu poretka momčadi u obje konkurencije biti izuzetno neizvjesno budući da će na kraju prvenstva iz lige ispasti četiri najslabija kluba po kriteriju ukupno boljeg plasmana obje momčadi. Nakon jesenskog dijela prvenstva najugroženija je Marsonia sa samo 15 osvojenih bodova u obje konkurencije, momčadi Inter-Zaprešića skupile su 22, 26 bodova ima Istra 1961, 30 bodova osvojili su pioniri i kadeti Hrvatskog dragovoljca, a samo po bod više momčadi Šibenika i Varaždina.

Još vijesti