HNL.hr

21.kolo MAXtv Prve
lige: visoke pobjede
Osijeka i Lokomotive

14.02.2015.
21.kolo MAXtv Prve lige: visoke pobjede Osijeka i Lokomotive
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U subotu su odigrane prve dvije utakmice 21. kola MAXtv Prve lige na kojima su ostvareni visoki rezultati: Osijek je u Gradskom vetu pobijedio Split 4:0, a Lokomotiva je kao formalni gost na stadionu u Kranjčevićevoj pobijedila Zagreb s čak 6:0.

Nogometaši Osijeka nakon poraza u prošlom kolu u Zadru i trenerske smjene, pod vodstvom novog trenera Šuška u srazu protiv Splita došli su do visoke i rezultatski vrlo uvjerljive pobjede golovima iz tri krasna volej udarca te iskorištenog kaznenog udarca. Splićani su imali više loptu u posjedu, ali su bili neopasni po gol Mikulića dok su domaćini dok prvu ozbiljniju priliku pretvorili u vodstvo volej udarcem Peroševića.

Početkom drugog poluvremena Split je pritisnuo domaćina u obranu svog gola, ali su domaćini bili opasni u protunapadima iz kojih su Škorić i Vojnović također volej udarcima matirali nemoćnog vratara Zagorca.

Konačan rezultat postavio je Škorić iz kaznenog udarca kojeg je prije toga sam i izborio prisilivši Ercega na prekršaj nakon uspješnog driblinga.

Gradski ogled Zagreba i Lokomotive završio je s pomalo nevjerojatnih 0:6 što je najuvjerljivija pobjeda Lokomotive u Prvoj ligi. Već u otvaranju utakmice Kolar je matirao Livakovića preciznim prizemnim udarcem s oko 20 metara, no to nije omelo nogometaše Zagreba da preuzmu inicijativu u kontroli lopte, ali nisu uspjevali stvoriti prave prilike za pogotke. Za razliku od njih Lokosi su bili konkretniji i opasniji pa je Kolar na asistenciju Andrijaševića u završnici prvog poluvremena još jednim pogotkom naplatio takvu igru.

U nastavak utakmice nakon odmora Zagreb je krenuo izmjenama igrača kako bi pokušao dostići prednost, ali su igrači Lokomotive nastavili s još opasnijom igrom, bili su vrlo rastrčani i angažirani, redale su se brze akcije i opasnosti pred golom Livakovića koji je morao još čak četiri puta vaditi loptu iz mreže. Treći pogodak za Lokomotivu postigao je stoper Zagreba Kovačić koji je nespretno glavom zahvatio loptu (ubačaj Pavičića iz kornera) i neobranjvo ju smjestio u mrežu, a potom su sjajnu brzu akciju izveli Gržan i Andrijašević koji asistira Doležalu za efektan pogodak petom.

U završnim minutama utakmice dvije brze akcije Lokosa asistencijama je za strijelce Gržana i Marića oplemenio nesebični Bručić.

Statistika utakmice još jednom je potvrdila nepredvidivost nogometne igre: momčad Zagreba s večim posjedom lopte, ali sa samo 3 udarca prema golu (samo jedan u okvir) dok su igrači Lokomotive bili vrlo konkretni s čak 16 udaraca prema Livakoviću od kojih čak 13 u okvir gola.

Još vijesti