HNL.hr

U Puli bez
pobjednika, Hajduku
minimalna pobjeda
protiv Slavena

15.02.2015.
U Puli bez pobjednika, Hajduku minimalna pobjeda protiv Slavena
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Dvije nedjeljne utakmice 21. kola MAXtv Prve lige nisu bile ni blizu efikasne kao one iz subotnjeg programa: Istra 1961 i Rijeka odigrali su utakmicu bez golova dok je Hajduk pobijedio Slaven Belupo 2:1.

Mreže na utakmici Istra 1961-Rijeka ostale su netaknute s time da se ni vratari nisu trebali pretjerano truditi: nešto više posla imao je domaći vratar Brkić, jednom ga je spasila i greda. Inicijativa je očekivano bila na strani gostiju iz Rijeke, ali nisu uspjeli takvu igru pretvoriti u opasnije prilike i pogotke.

Momčadi trenera Pamića ovo je već deveta utakmica u tekućem prvenstvu koju završavaju neodlučenim rezultatom, a osvojenim bodom poravnali su se bodovno s momčadi Osijeka.

U Poljudskom ogledu Hajduka i Slaven Belupa gosti su na početku zaigrali otvoreno i pokušali zaprijetiti vrataru Kaliniću, ali su vrlo brzo primili pogodak: Maglica se pred golom izborio za izglednu poziciju i dobro pucao, Kardum je uspio samo loptu odbiti na nogu pritrčalog Gotala koji lagano poentira. I nakon toga su gosti imali nešto više loptu u svom posjedu, stvorili nekoliko poluprilika da bi u završnici prvog dijela susreta Hajduk došao do novog pogotka pogreškom gostujućeg vratara koji nije reagirao na pokušaj centaršuta Vlašića pa je lopta završila u mreži.

Do smanjenja rezultata Farmaceuti su došli nakon petnaestak minuta igre u drugom poluvremenu nakon duge akcije pred kaznenim prostorom Hajduka i sjajnog neobranjivog udarca Parackog s oko 20 metara.

Do kraja susreta obostrano su se izmjenjivale akcije bez posebnih opasnosti po vratare, Hajduk je uspio neutralizirati pokušaje gostiju da dođu do poravnanja i došao do minimalne pobjede i važna tri boda u borbi za očuvanjem treće pozije na tablici.

Za Slaven Belupo se tako nastavio niz neuspješnih nastupa na gostovanjima u Poljudu.

Još vijesti