HNL.hr

Fernandes i Sigali
pogodili za novu
pobjedu Dinama

16.02.2015.
Fernandes i Sigali pogodili za novu pobjedu Dinama
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Dinamo i Zadar utakmicom odigranom na stadionu u Maksimiru kompletirali su 21. kolo MAXtv Prve lige: domaćin je ostvario pobjedu od 2:0.

Iako je očekivano momčad Dinama od samog početka zagospodarila terenom, prvi su prema golu zapucali igrači Zadra: dva puta je udarcima iz daljine zaprijetio Čirjak, ali preslabo za vratara Edurda. Dinamovo konstatno kruženje oko kaznenog prostora gostiju urodili su dobrim prilikama sredinom poluvremena kada je Soudani prvo glavom pucao ravno u vratara, a potom ga je Henriquez sjajnom asistencijom izbacio u poziciju da se nađe sam pred Matkovićem koji brzim istrčavanjem uspjeva skratiti kut i spasiti čisti pogodak. Ali spasa nije bilo u 40. minuti kada su igrači Zadra nakon kornera ostali u kaznenom prostoru Dinama, Soudani je povukao kontru i na drugoj strani pronašao slobodnog Henriqeza koji ponovo asistira, ovoga puta Fernandesu koji pak snažnim prizemnim udarcem pogađa mrežu za vodstvo domaćina.

Nakon odmora Dinamo je odmah dva puta opasno zaprijetio preko Henriqueza, a desetak minuta kasnije Matković je uspio zaustaviti udarac Fernandesa koji je krenuo sam prema golu. Koju minutu kasnije Dinamo je došao do novog pogotka: nakon kornera stvorila se gužva pred vratarem Matkovićem, do lopte je došao Fernandes i uposlio na lijevoj strani slobodnog Sigalija kojem nije bilo teško poentirati iznad istrčalog Matkovića.

Zadrani su tek u 75. minuti uspjeli stvoriti pravu priliku kada je Pešić povratnom loptom pronašao slobodnog Aliyua koji s oko 12 metara puca u kut, ali je Eduardo bio spreman i zaustavio ovaj pokušaj.

Do kraja utakmice još je Henriquez bio u lijepoj prilici kada je pobjegao čuvarima na lijevoj strani, ali je snažnim udarcem loptu poslao malo iznad grede.

Novom, 17.-om pobjedom u prvenstvu Dinamo je povečao prednost ispred drugoplasirane Rijeke (utakmica manje) na 12 bodova, a trećeplasiranom Hajduku (također utakmica manje) čak 23.

Još vijesti