HNL.hr

Rijeka uvjerljivo
slavila protiv
Hajduka

18.02.2015.
Rijeka uvjerljivo slavila protiv Hajduka
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Rijeka i Hajduk odigrali su na Kantridi odgođenu utakmicu 20. kola MAXtv Prve lige: Rijeka je pobijedila rezultatom 3:0.

Lijepo vrijeme i vrlo dobar teren stadiona Kantride dočekali su momčadi Rijeke i Hajduka uoči odigravanja odgođene utakmice s otvaranja proljetne sezone, a koja je odgođena zbog nemogućnosti dolaska momčadi Hajduka u Rijeku zbog loših vremenskih uvjeta i zatvorenih prometnica.

Odmah u otvaranju utakmice domaćin je poveo pogotkom Jugovića koji je nakon asistencije Sharbinija uspio primiriti loptu u kaznenom prostoru i pokraj svog čuvara i vratara Ranilovića gurnuti ju u mrežu. Samo desetak minuta kasnije novi pogodak u mreži gostiju: novopridošli napadač Balaj udarcem vanjskim dijelom kopačke s oko 18 metara pogađa sam kut za svoj prvenstveni prvijenac u momčadi Rijeke. Do kraja poluvremena Caktaš je iz slobodnog udarca zaprijetio vrataru Prskalu, a na suprotnoj strani Bradarić je udarcem iz daljine pogodio vratnicu gola vratara Ranilovića.

Nastavak susreta nakon odmora donio je igru bez posebnih prilika u prvih petnaestak minuta kada je ozbiljnije zaprijetio tek Bradarić udarcem s oko 20 metara bez potrebe za intervencijom vratara Hajduka jer je lopta otišla pokraj gola. Nastavila se igra bez posebnih opasnosti po golmane sve do 84. minute kada Rijeka iz polukontre dolazi u kazneni prostor Hajduka, a nakon nekoliko odbijanja lopta dolazi na desnu stranu do slobodnog Jugovića koji se preciznim udarcem u prvi kut po drugi puta upisuje u strijelce za konačnih i uvjerljivih 3:0.

Utakmica je u 65. minuti morala biti u prekidu od jedne minute zbog dima nastalog nakon upotrebe pirotehnike od domaće navijačke skupine Armada pa slijedi kazna klubu.

Rijeka je pobjedom smanjila zaostatak za vodećim Dinamom na 9 bodova i pobjegla na čak 14 bodova prednosti ispred trećeplasiranog Hajduka.

Još vijesti