HNL.hr

22. kolo MAXtv Prve
lige: Slavenu važni
bodovi u pobjedi nad
Istrom

20.02.2015.
22. kolo MAXtv Prve lige: Slavenu važni bodovi u pobjedi nad Istrom
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Na Gradskom stadionu u Koprivnici prvu utakmicu 22. kola MAXtv Prve lige odigrali su Slaven Belupo i Istra 1961: domaćini su pobijedili rezultatom 2:1.

Susret dviju momčadi koje su na tablici uoči početka utakmice bile na samo dva boda razlike počelo je vrlo borbeno i žustro s prilikama na obje strane. Prvi su do pogotka došli domaćini u 17. minuti: slobodan udarac s desne strane izveo je Crepulja ubačajem na peterac, Grgić je najviši u skoku nekoliko igrača i glavom loptu šanje u mrežu.

Samo pet minuta kasnije žuto-zeleni su poravnali nakon odličnog centaršuta kapetana Obšivača s desne strane, Jo je sam pred Kardumom i bez problema pogađa za 1:1.

Redale su se prilike na obje strane do kraja poluvremena, a doslovno u zadnjim trenucima Slaven Belupo je došao do novog vodstva zahvaljujući oklijevanju Gregova u izbacivanju lopte iz kaznenog prostora, na kraju je pogodio suigrača Bastosa od kojeg se lopta odbila do potpuno slobodnog Mirića koji ne oklijeva već snažnim udarcem svladava Brkića za 2:1.

Nakon odmora prvi je dobrim udarcem zaprijetio Ozobić, vratar Brkić uspio izbaciti u korner nakon kojeg je Ozobić ponovo na lopti, ali puca preko gola. Tražili su gosti način kako da dođu do poravnanja, imali inicijativu, no domaćin je igrao oprezno i bez rizika pa se teško dolazilo u prilike, a pokušaji udaraca iz daljnine bili su neprecizni.

Pet minuta prije kraja utakmice domaći igrači izveli su brzu kontru, bili i sjajnoj prilici za novi pogodak, ali se Crepulja umjesto na asistenciju odlučio na udarac na gol koji je završio velikim promašajem.

U samoj završnici susreta dva puta je u okvir gola pucao Franjić, ali preslabo za svladavanje vratara Karduma pa je Slaven Belupo došao do važne pobjede i malog bodovnog odmaka od tri posljednje plasirane momčadi.

Još vijesti