HNL.hr

Lokomotiva bolja od
Hajduka, Zagreb
slavio u Zadru

21.02.2015.
Lokomotiva bolja od Hajduka, Zagreb slavio u Zadru
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U prvom subotnjem ogledu 22. kola MAXtv Prve lige Lokomotiva je pobijedila Hajduk 2:1 dok su nogometaši Zagreba u kasnijem terminu slavili u Zadru 1:0.

Lokmotiva i Hajduk u međusobnoj utakmici na stadionu u Kranjčevićevoj ulici odlučivali su o trećem mjestu na tablici pa je u tom tonu i započela utakmica, obostrano otvoreno, a prvi su do gola došli domaćini: Kolar je ubacio iz kuta na peterac gdje je potpuno zaboravljen i nečuvan Andrijašević koji lagano glavom ubacuje loptu u mrežu: upisao se tako Andrijašević u strijelce upravo protiv svog bivšeg kluba.

Nakon nekoliko poluprilika na obje strane Hajduk je poravnao rezultat poslije lijepog centaršuta Vlašića za Maglicu koji se ubacio iz drugog plana i udarcem glavom uz pomoć vratnice svladao vratara Slugu.

U nastavku utakmice nakon odmora ponovo su prvi do vodstva došli domaćini: Bručić je ubacio loptu pred gol Kalinića koji ju uspjeva samo kratko odbiti do suigrača Pejića od kojeg se lopta odbija prema mrežu, a prije crte Gržan je pritrčao i potvrdio pogodak.

Uslijedile su minute u kojima je gotovo nevjerojatno kako Lokomotiva nije došla do novog pogotka: sami su pred Kalinića izlazili Gržan i Kolar koji je imao čak dvije čiste prilike.

Kada je stoper Lokomotive Mrčela gotovo pola sata prije kraja susreta dobio nepotrebni drugi isključujući žuti karton činilo se da će se otvoriti prilika igračima Hajduka da najmanje poravnaju rezultat. Međutim, u igri momčadi Hajduka jednostavno nije bilo ideje kako stvoriti priliku, uslijedila su nepotrebna duga nabacivanja lopte u kazneni prostor domaćina što su bez poteškoća rješavali obrambeni igrači Lokomotive. Osim toga igrači Hajduka neoprezno su upadali u pozicije zaleđa i do kraja utakmice nisu uspjeli niti jednom igroziti domaćeg vratara.

Lokomotiva je ovom pobjedom došla do 34 osvojena boda i preuzela treću poziciju u poretku.

Zadarski ogled domaćina i momčadi Zagreba bolje je počeo za goste koji su došli u vodstvo u 8. minuti kada je nakon kornera Matić bio najviši u kaznenom prostoru i glavom pospremio loptu u sam kut gola vratara Matkovića. Do kraja poluvremena Zadar je imao inicijativu, vrlo često domaći igrači stvarali su gužvu pred Livakovićem, ali nisu pronalazili način kako postići pogodak.

Drugo poluvrijeme bilo je gotovo bez prilika jer su nogometaši Zagreba znalački neutralizirali sve pokušaje domaćina da ozbiljnije ugrozi Livakovića i sačuvali prednost kojom su došli do osme prvenstvene pobjede i ostavili momčad Zadra na dnu ljestvice.

Još vijesti