HNL.hr

Osijeku bod protiv
Dinama, remi i u
Parku mladeži

22.02.2015.
Osijeku bod protiv Dinama, remi i u Parku mladeži
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Nedjeljni program 22. kola MAXtv Prve lige odigran je u kišnim uvjetima na stadionima Gradski vrt i Park mladeži: utakmice Osijek-Dinamo i Split-Rijeka završile su identičnim neodlučenim rezultatom 1:1.

Osijek i Dinamo prvo poluvrijeme utakmice odigrali su sa samo dvije prave prilike: prvo je Bralić nakon ubačaja iz kornera dobro pucao glavom, a pokraj nemoćnog vratara Eduarda Matel je s crte uspio izbaciti u korner da bi na suprotnoj strani Fernandes lijepo uposlio Pavičića koji sam izlazi pred Mikulića i pokraj njega prizemnim udarcem pogađa za 0:1. Pavičić se tako nakon samo dvadesetak minuta provedenih u igri nakon povratka s posudbe iz Lokomotive upisao u strijelce za Dinamo. Gosti su očekivano imali veći posjed lopte, ali bez posebnih opasnosti po gol Osijeka.

I u drugom poluvremenu momčad Dinama pokušala je kontrolom igre sačuvati vodstvo, bez odlučnijih namjera da dođe do novog pogotka što im se osvetilo u završnici susreta. Visoko ubačenu loptu s lijeva na drugoj stativi gostujućeg gola Vojnović je vratio na peterac gdje je najspretniji i usamljen Mešanović koji je brži i od vratara Eduarda i gura loptu u mrežu za poravnanje rezultata.

Dinamo je tako uz 17 pobjeda upisao peti neodlučan rezultat u ovogodišnjem prvenstvu dok je domaćinu s novim trenerom Šuškom ovaj bod zasigurno veliki podstrek u nastavku borbe za očuvanje prvoligaškog statusa.

Susret Splita i Rijeke zbog kiše koja već dva dana pada bio je pod znakom pitanja pa iako je teren za igru bio djelomično jako natopljen vodom, pregled obavljen od strane kapetana momčadi i suca Mlakar izrodio je odluku da se igra.

Krenulo je obostrano otvorenom igrom s opasnim napadima, a najbolju priliku propustio je napadač Rijeke Balaj kada je u 26. minuti izveo kazneni udarac i pucao preko grede: najstrožu kaznu skrivio je Galvina koji je visoko podignutom rukom skrenuo loptu s glave igrača Rijeke. Odmah potom nakon polukontre Belle je ubacio s desne strane, a na drugoj stativi spretni Kvesić prizemnim udarcem pogađa za 1:0. Rijeka je u prvom poluvremenu izvela desetak kornera, radila pritisak, ali nije uspjela doći do pogotka.

Ono što Balaju nije uspjelo iz kaznenog udarca, dogodilo se u 56. minuti kada je Tomečak s desne strane centrirao, a napadač Rijeke bio najviši u skoku na petercu i loptu smjestio u sam kut za poravnanje rezultata. Desetak minuta kasnije gosti su bili vrlo blizu vodstva, ali je nakon udarca Sharbinija već svladanog vratara Zagorca spasila vratnica.

Do kraja utakmice koja je odigrana po vrlo teškim uvjetima bilo je još nekoliko prilika na obje strane, ali se rezultat nije mijenjao.

Splitu je to bila već jedanaesta utakmica u ovogodišnjem prvenstvu koju završava neodlučenim rezultatom, a Rijeka svojim petim remijem nije uspjela smanjiti bodovni zaostatak za vodećim Dinamom.

Još vijesti