HNL.hr

Samo Livaković s
maksimalnom minutažom

23.02.2015.
Samo Livaković s maksimalnom minutažom
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Nakon 22. kola MAXtv Prve lige ostao je samo jedan igrač koji je odigrao sve utakmice u maksimalnoj mogućoj minutaži od 1.980 minuta: uspjelo je to vrataru Zagreba Dominiku Livakoviću.

Jesenski dio prvenstva (19 kola) uz Livakovića kao standardni završili su njegov suigrač Valentino Stepčić te igrač Splita Nino Galović. Odmah početkom proljetne sezone iz ovog uglednog društva otpao je Galović koji nije nastupio za svoju momčad na utakmici protiv Istre 1961, a Stepčić je morao propustiti nastup za momčad Zagreba u 22. kolu u Zadru zbog trećeg žutog kartona.

Uz Livakovića još su tri igrača nastupila na svim do sada odigranim prvenstvenim utakmicama, ali su na po jednoj utakmici zamijenjeni prije kraja pa su skupili nešto manju minutažu: Filip Krovinović (Zagreb) odigrao je 1.959 minuta, Domagoj Pavičić (Lokomotiva/Dinamo) 1.956 minuta dok je Jure Obšivač (Istra 1961) odigrao 1.898 minuta. Upravo je Obšivač bio jedini koji je u prošlogodišnjem prvenstvu odigrao svih 36 utakmica u punoj minutaži.

Zanimljiv je i slučaj Domagoja Pavičića koji je zadnjeg dana prijelaznog roka napustio momčad Lokomotive i pristupio Dinamu te već na prvoj utakmici u Osijeku odigrao svih 90 minuta i pridodao ih učinku iz Lokomotive gdje je u 21. utakmici odigrao 1.866 minuta.

Među ovom četvoricom igrača koji su nastupili na svim utakmicama što se tiče žutih kartona u najboljoj poziciji je Pavičić koji nije niti jednom opomenut, Livaković je do sada dobio samo jedan žuti dok su Krovinović i Obšivać u opasnosti da prisilno propuste neki nastup jer imaju po dva žuta kartona pa će ih svaki slijedeći eliminirati iz konkurencije.

Još vijesti