HNL.hr

23. kolo MAXtv Prve
lige: Istra ispustila
pobjedu nad
Lokomotivom

27.02.2015.
23. kolo MAXtv Prve lige: Istra ispustila pobjedu nad Lokomotivom
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Istra 1961 i Lokomotiva otvorili su 23. kolo MAXtv Prve lige: vodstvo domaćina nakon pogotka Tomića u 23. minuti, u završnici utakmice poništio je Kolar za konačnih 1:1.

U bodovno vrlo važan susret domaćin je ušao izuzetno borbeno i angažirano, ali su gosti prvi zaprijetili nepreciznim udarcem Bartoleca i slabim pokušajem Kolara da bi potom nekoliko opasnih napada izveli i žuto-zeleni. U dobroj prilici s lijeve strane bio je Tomić, ali je previše oklijevao, potom je Jo za malo pobjegao Prengi, a još jednu dobru akciju po desnoj strani i prizemno ubacivanje lopte pred gol pogotkom je okrunio Tomić u 23. minuti.

Nametnuli su se gosti do kraja poluvremena u posjedu lopte, ali ozbiljnijih prijetnji vrataru Brkiću, osim udarca Leke iz daljine, nije bilo.

Nastavak utakmice nakon odmora bio je poprilično sličan onom iz prvog poluvremena: gosti s nešto više posjeda lopte, a domaćin stvara prilike koje propuštaju Tomić, Jo, Špehar, Heister... Kazna za promašaje stigla je u završnici susreta kada je u brzoj polukontri Marić dugom loptom na suprotnoj strani uposlio Kolara koji izlazi sam prema golu Brkića, na rubu kaznenog prostora je zastao, oslobodio se Gregova, a onda desnom nogom prizemnim udarcem pogodio za 1:1.

Uspjeli su Lokosi tako doći do boda, ali svakako da momčad Istre 1961 mora više žaliti za praktično izgubljena dva boda koja bi im zasigurno puno značila u borbi za ostanak: ovo im je bila već deseta neodlučena utakmica u prvenstvu.

Još vijesti