HNL.hr

Nova pobjeda Dinama,
Slavenu bod s
Kantride

28.02.2015.
Nova pobjeda Dinama, Slavenu bod s Kantride
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U subotnjem programu 23. kola MAXtv Prve lige Dinamo je u Maksimiru pobijedio Split 2:0 dok su Rijeka i Slaven Belupo na Kantridi odigrali neodlučeno 1:1.

Dinamo je nakon vrlo dobre igre do pobjede protiv Splita došao golovima iz prvog poluvremena: prvo je Henriquez za početno vodstvo realizirao kazneni udarac, a potom je Fernandes izbjegao pažnji obrane Splita i poentirao laganim prebacivanjem lopte preko istrčalog vratara Zagorca.

Uz ova dva pogotka bilo je još niz dobrih prilika za povećanje vodstva, a i gosti su mogli barem do počasnog gola.

Dinamo je novu pobjedu i osvojena tri boda skupo platio jer se izgleda teže ozlijedio mladi Cekici koji je po prvi puta započeo prvenstvenu utakmicu među prvih jedanaest: u 16. minuti prevario je u kaznenom prostoru Radotića koji ga je nagazio na desno stopalo (dosuđen kazneni udarac) pa je pri padu, prema prvim dijagnozama, puknula ključna kost.

Rijeka je na Kantridi dominirala u posjedu lopte i plela mrežu oko kaznenog prostora Slaven Belupa, stvarala prilike, ali su iz prvog pravog napada gosti došli u vodstvo. Mirić je povukao loptu s centra i uposlio brzog Mišića koji je izbjegao poziciju zaleđa i krenuo prema vrataru Prskalu te nesebično na desnoj strani uposlio Parlova koji pogađa praznu mrežu.

Samo minutu kasnije na desnoj strani pred kaznenim prostorom gostiju kombinirali su Jugović i Alex koji se odlučio na odmjereni udarac i smjestio loptu u gornji suprotni kut za poravnanje rezultata.

U drugom poluvremenu gledatelji su vidjeli još veći pritisak domaćina, pravu opsadu gola Karduma koji je sve udarce zaustavljao, a kod udarca Josipa Mišića pomogla mu je i vratnica. Ali opet su najbolju priliku za pogodak imali gosti iz protunapada kojeg je ponovo dobro poveo Mirić, prevario dvojicu obrambenih igrača i uposlio potpuno slobodnog Petra Mišića koji je gurnuo loptu pokraj istrčalog Prskala, ali i pokraj vratnice.

Statistika udaraca najbolje govore o načinu igre: domaćin je uputio čak 36 udaraca prema Kardumu, 16 ih je išlo u okvir gola dok su gosti samo dva puta pucali prema Prskalu od čega su jednom pogodili: jedna od onih nogometnih utakmica koja potvrđuje nepredvidivost nogometne igre.

Još vijesti