HNL.hr

Osijekov trobod u
Kranjčevićevoj, Zadar
odnio bod s Poljuda

01.03.2015.
Osijekov trobod u Kranjčevićevoj, Zadar odnio bod s Poljuda
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Za klubove sa začelja poretka MAXtv Prve lige nedjelja je bila vrlo uspješna: Osijek je na gostovanju kod Zagreba pobijedio s visokih 4:0 dok je Zadar odnio bod s Poljuda odigravši s Hajdukom 2:2.

Prorijeđena ozljedama i bolesti nekolicine igrača (izostao i vratar Livaković zbog viroze) momčad Zagreba nije uspjela parirati raspoloženim igračima Osijeka koji su u nadmetanju na stadionu u Kranjčevićevoj ulici bili vrlo konkretni i efikasni. Prvo poluvrijeme završilo je minimalnim vodstvom gostiju za koje je zaslužan spretni Perošević koji je iz blizine pogodio mrežu nakon što Vojnović nije dobro zahvatio loptu na prvoj stativi.

Pokušaji domaćina da nešto promijeni u rezultatu u drugom poluvremenu nisu donijeli niti pravih prilika, a s druge strane raspoloženi Vojnović iskoristio je tri asistencije suigrača i upisao hat-trick za visoku pobjedu Osijeka. Vojnović je mrežu Zagreba pogađao u 59., 68. i 82. minuti i tako se pridružio Kramariću, Čopu. Budimiru, Moisesu i Henriquezu koji su u tekućem prvenstvu postizali po tri gola.

Zadar je na Poljuda vrlo brzo došao do vodstva od 2:0 iskoristivši nepovezanost i pomalo zbunjenu igru domaćina. Prvi pogodak postigao je Drago Gabrić svom bivšem klubu nakon brze kontre i asistencije Pušića da bi potom Čirjak realizirao kazneni udarac nakon prekršaja Vršajevića na Terkešu.

Drugo poluvrijeme gosti su se još više povukli, ali i bez problema izbijali loptu iz svog kaznenog prostora te iz kontre imali odličnu priliku za rješenje utakmice: Pešić se umjesto asistencije dvojici svojih slobodnih suigrača odlučio na udarac kojeg je Kalinić uspio zaustaviti. Niz napada momčadi Hajduka na kraju su se ipak isplatili s dvije dobre asistencije Vršajevića za strijelce Balića i Maglicu.

Zadrani mogu žaliti za propuštenom prilikom da osvoje sva tri boda dok je momčad Hajduka nakon dva uzastopna prvenstvena poraza zasigurno očekivala puni plijen na domaćem terenu s posljednje plasiranom momčadi prvenstva.

Još vijesti