HNL.hr

Henriquez odlučio
gradski derbi, Split
pobijedio Slaven
Belupo

07.03.2015.
Henriquez odlučio gradski derbi, Split pobijedio Slaven Belupo
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Prve dvije utakmice 24. kola MAXtv Prve lige završile su pobjedama domaćina: Dinamo je pobijedio Zagreb 2:0 dok je momčad Splita istim rezultatom slavila protiv Slaven Belupa.

Gradski derbi između Dinama i Zagreba s dva pogotka u prvom poluvremenu odlučio je sjajni Angelo Henriquez: za prvi pogodak asistirao mu je centaršutom na prvu stativu Matel, a on je spretno pogodio prvi kut, a drugi gol postigao je volej udarcem lijevom nogom nakon što mu je loptu na dobru poziciju namjestio Ćorić.

Momčad Zagreba najbolju priliku za pogodak propustila je u prvom dijelu susreta kod početnog rezultata kada nisu uspjeli pogoditi praznu mrežu nakon istrčavanja vratara Eduarda: Šimunović je uspio u zadnji tren blokirati Medićev udarac.

Uspio je tako Dinamo u ovogodišnjem prvenstvu upisati i pobjedu protiv Zagreba: prva dva ogleda ovih suparnika završavali su neodlučenim rezultatima.

Po prilično jakoj buri u Parku mladeži Split je pobijedio momčad Slaven Belupa s(p)retnim pogotkom Cikalleshia u prvom poluvremenu te lijepim golom Kvesića iz slobodnog udarca u drugom dijelu susreta.

Bila je to obostrano otvorena utakmica do početnog vodstva domaćina koji se nakon toga više orijentirao na čuvanje vlastitog gola i pokušajima protuudara. Gosti veći posjed lopte i svoje prilike nisu uspjeli pretvoriti u pogodak, a najbliži su bili u prvom poluvremenu kada je svladanog vratara Zagorca spasila vratnica.

Nakon 11 prvenstvenih kola u kojima nisu uspijevali doći do pobjede, igrači Splita uspjeli su doći do sva tri boda kojima su se u poretku vratili na šestu poziciju.

Još vijesti