HNL.hr

Hajduku bodovi iz
Osijeka, Zadar
pobijedio Istru i
pobjegao s dna
ljestvice

08.03.2015.
Hajduku bodovi iz Osijeka, Zadar pobijedio Istru i pobjegao s dna ljestvice
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Nogometaši Hajduka pobijedili su u Gradskom vrtu momčad Osijeka 1:0, a u derbiju začelja Zadar je pobijedio Istru 1961 rezultatom 2:0.

Gotovo sedam godina Hajduk nije upisao pobjedu protiv momčadi Osijeka na gostovanju, a danas im je to uspjelo zahvaljujući pogotku mladog Andrije Balića u zadnjim sekundama prvog poluvremena. U brzoj kontri Vršajević je na desnoj strani uposlio Vlašića koji je izbjegao zaleđe, krenuo prema vratima Osijeka i prošao pokraj vratara Mikulića, ali je umjesto mreže pogodio vratnicu: lopta se sretno odbila do natrčalog Balića koji je poentirao. Bio je to jedini udarac Hajduka prema golu Mikulića u prvom poluvremenu u kojem je domaćin imao inicijativu i propustio tri dobre prilike za pogodak.

I u drugom poluvremenu momčad Osijeka je imala više loptu u posjedu, uglavnom se igralo na polovici gostujućeg dijela terena s ubacivanjima lopte pred vratara Kalinića, ali bez izrazitih prilika, tek s nekoliko ozbiljnijih pokušaja: bili su nedorečeni u završnici. U rijetkim izletima igrača Hajduka pred domaći gol, odličnu priliku za povećanje vodstva imao je Vlašić, ali je iz blizine pucao pokraj desne vratnice.

U derbiju začelja poretka posljednje plasirani Zadar do pobjede protiv Istre 1961 došao je s dva pogotka u prvih dvadeset minuta. Prvo je Terkeš izmakao obrani gostiju i izborio kazneni udarac na intervenciju dodatnog suca iza gola kojeg je sigurnim udarcem u vodstvo pretvorio Krstanović, do nedavni napadač Rijeke. Potvrdu koliko su domaćini odlučnije ušli u ovaj izuzetno važan susret najbolje je pokazao Lovre Čirjak koji je svoju solo akciju završio snažnim i preciznim udarcem za 2:0.

Budući da je kod dosuđenog kaznenog udarca momčad Istre 1961 ostala s igračem manje (isključen Gregov, čini se pogrešno umjesto Bastosa!), do kraja susreta nije uspjela ozbiljnije pritisnuti i napraviti preokret u rezultatu zasigurno i zbog toga što su domaćini nastavili s vrlo angažiranom igrom i dalje ugrožavajući gostujućeg vratara Lovrića.

Ovom pobjedom, petom u prvenstvu, Zadar je došao do 20 osvojenih bodova i bijega s dna ljestvice: posljednje mjesto u poretku prepustio je igračima Istre 1961 koji imaju bod manje.

Još vijesti