HNL.hr

Odluke disciplinskog
suca od 11. ožujka

11.03.2015.
Odluke disciplinskog suca od 11. ožujka
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Disciplinski sudac MAXtv Prve lige Krešimir Vlajčević nakon 24. kola dobio je od službenih osoba utakmica prijave putem zapisnika sa tri utakmice.

Na utakmici Osijek-Hajduk prijavljeni su oba kluba zbog upotrebe pirotehnike njihovih navijača na tribinama pa su Osijek i Hajduk kažnjeni sa po 5.000 kuna novčane kazne.

Na utakmici Zadar-Istra 1961 sudac Pejin isključio je igrača Istre 1961 Šimu Gregova zbog ?prekršaja u izglednoj prilici za pogodak?, ali je disciplinski sudac pregledom snimke utakmice nedvojbeno utvrdio da isti nije učinio prekršaj za koji se tereti te je ukinuo automatsku suspenziju igrača Gregova.

Sa utakmice Lokomotiva-Rijeka od strane sudaca i delegata prijavljeni su predstavnik HNK Rijeka Rade Lepojević zbog vrijeđanja sudaca po završetku utakmice na terenu za igru i u prostorijama stadiona te trener HNK Rijeka Matjaž Kek zbog isključenja u 90. minuti nastalog zbog ?napuštanja tehničkog prostora i vrijeđanja sudaca te negodovanja nakon utakmice?. Dopunu ovoj prijavi o neprimjerenom ponašanju trenera Keka u prostorima stadiona podnio je i Povjerenik natjecanja na osnovu izvještaja s utakmice objavljenih u dnevnom tisku.

Po prijavama iz zapisnika utakmica disciplinski sudac zatražio je dopunska izvješća od suca utakmice i četvrtog suca radi preciznijeg obrazloženja o vrsti i intenzitetu vrijeđanja dok je trener Kek pozvan da se do petka 13. ožujka očituje po navodima iz prijava.

Disciplinski sudac zatražio je i očitovanje od predsjednika NK Zagreb Dražena Medića kojeg je prijavio Povjerenik za natjecanje zbog komentiranja suđenja utakmice Dinamo-Zadar neprimjerenim riječima i optužbi protiv sudaca o ?svjesnoj krađi?, a što je objavljeno u dnevnom tisku u ponedjeljak 09. ožujka.

Odluke po ovim prijavama disciplinski sudac donijeti će u petak 13. ožujka.

Još vijesti