HNL.hr

Split pobjedonosno
iz Kranjčevićeve
ulice

13.03.2015.
Split pobjedonosno iz Kranjčevićeve ulice
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Nogometaši Splita na gostovanju kod Zagreba pobijedili su 2:1 u prvoj utakmici 25. kola MAXtv Prve lige.

Od samog početka obje momčadi zaigrale su otvorenom igrom pa se činilo da će to biti zanimljiva i sadržajna utakmica. Međutim, već u 8. minuti domaćin je ostao s igračem manje: nakon sudara Brune Bobana i vratara Zagorca pred kaznenim prostorom Splita našlo se nekoliko igrača obje momčadi, očito je došlo do sukoba između Gabrijela Bobana i Barbarića koji je završio na travi, a sudac Zebec je isključio G. Bobana. Vrlo brzo gosti su preuzeli terensku inicijativu, a potom i nakon preciznog udarca Mršića lijevom nogom s oko 20 metara u suprotnu vratnicu došli do vodstva.

Iako brojčano inferiorniji, domaćin je vrlo brzo nakon udarca iz kuta preko Kolingera uspio poravnati rezultat i održati ga do kraja poluvremena.

Nakon odmora gosti su odlučnije krenuli iskoristiti višak igrača što im je uspjelo nakon petnaestak minuta kada je pred golom Livakovića na drugoj stativi ostao sam Radotić i vratio povratnu loptu slobodnom Bagariću koji ponovo dovodi Split u vodstvo.

Unatoč većem posjedu lopte i igranju uglavnom na polovici domaćina, nije bilo pravih prilika za svladavanje Livakovića, a niti povremeni pokušaji igrača Zagreba da dođu do poravnanja nisu dali nikakvog rezultata pa je Split do bodova došao minimalnom pobjedom.

Treći je to prvenstveni poraz u nizu za momčad Zagreba dok je momčad Splita uspjela povezati dvije uzastopne pobjede i približiti se Pjesnicima na samo bod zaostatka.

Još vijesti