HNL.hr

Davor Vugrinec opet
zabija: pogodio 146.
put u HNL-u

15.03.2015.
Davor Vugrinec opet zabija: pogodio 146. put u HNL-u
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Nije ga bilo u ovom prvenstvu među strijelcima, nije imao priliku niti puno igrati, mučio se s ozljedama, ali u subotnjem ogledu Slaven Belupa i Lokomotive Davor Vugrinec još je jednom dokazao da je izvan serijski strijelac. Ušao je u igru u 75. minuti umjesto Muzafera Ejupija kod rezultata 2:0, a osam minuta kasnije na pravom je mjestu da pred golom Lokomotive iskoristi dodavanje Ozobića, prihvati loptu, namjesti si na ljevicu i mirno pogodi suprotni kut i 145. put se upiše na listu strijelaca u Hrvatskoj nogometnoj ligi.

No, tek što su gledatelji na stadionu proslavili pogodak i vodstvo Slaven Belupa od 3:0, Davor je ponovo zabio: osjetio je mogućnost pogreške obrane gostujuće momčadi, presjekao kratko vraćenu loptu vrataru i bez oklijevanja plasirao ponovo loptu u mrežu za 4:0 pobjedu svoje momčadi. Bio je to 146. pogodak u HNL-u u danima kada očekuje četrdeseti rođendan: rođen je 24. ožujka 1975. godine.

Prvi puta se u strijelce u HNL-u upisao u prvenstvu 1992./93. kada je postigao jedan pogodak za Varteks da bi u slijedećem prvenstvu postigao 17 golova, godinu kasnije 8 puta bio je strijelac, zatim ponovo 17 puta, a nakon što je u prvenstvu 1996./97. postigao 13 pogodaka otišao je u inozemstvo gdje je gradio uspješnu karijeru slijedećih osam godina.

Vratio se u Hrvatsko nogometno prvenstvo i nastavio zabijati u dresovima Rijeke, Dinama, Zagreba, Varaždina i sada Slaven Belupa: ovo je petnaesto prvenstvo u kojem se upisivao među strijelce i gradio brojku od 146 pogodaka u najvišem rangu nogometnog natjecanja u Hrvatskoj čime je za čak 20 golova nadmašio dugo vodećeg na vječnoj listi najboljih strijelaca Igora Cvitanovića koji se zaustavio na brojci od 126 pogodaka u deset godina igranja u HNL-u.

Poželimo Davoru, gospodinu u kopačkama, da nastavi golgeterski niz!

Još vijesti