HNL.hr

Istra golom Špehara
pobijedila Osijek,
Rijeka efikasna
protiv Zadra

15.03.2015.
Istra golom Špehara pobijedila Osijek, Rijeka efikasna protiv Zadra
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Dvije nedjeljne utakmice 25. kola MAXtv Prve lige završile su pobjedama domaćina: Istra 1961-Osijek 1:0, a Rijeka-Zadar 4:0.

Iako su igrači Istre 1961 odlučnije i s više posjeda lopte odigrali prvo poluvrijeme važnog susreta protiv Osijeka, uspjeli su samo jedan udarac uputiti u okvir gola vratara Mikulića dok s druge strane gosti uspijevaju tek jednom zapucati preko gola. Zato je puno zanimljivije započelo drugo poluvrijeme: već u prvoj minuti nastavka igre Škorić je s desetak metara za malo neprecizan, a odmah uzvraća domaćin dobrim udarcem Tomića kojeg Mikulić uspijeva odbiti. Ubrzo se igra ponovo primirila pa nije bilo uzbuđenja osim pomalo paničnih reakcija gostujuće obrane na dva udarca iz kuta domaćina.

Kada se već činilo da će utakmica završiti početnim rezultatom, iz potpuno nepotrebnog kornera u 87. minuti Istra je postigla gol: Gregov je pucao glavom, a loptu u petercu zahvaća Špehar i vara vratara Mikulića i Kurtovića koji je ostao na crti. Zanimljivo je da je Špehar samo koju minutu ranije ušao u igru i dobio priliku da postigne pogodak svom bivšem klubu i odluči ovu važnu utakmicu dvaju takmaca koji se bore za ostanak u ligi.

Puljani su zadnju prvenstvenu pobjedu ostvarili u 13. kolu kada su kao domaćini pobijedili Slaven Belupo.

Utakmica između Rijeke i Zadra bila je naravno sasvim drugačija od ogleda u Puli: momčad Rijeke od samog početka nametnula je svoj način igre, napadala i stvarala šanse, a bila je i vrlo efikasna. Već do kraja poluvremena bilo je 3:0: prvo je Balaj prizemnim udarcem s oko 20 metara svladao Matkovića, potom je to uspjelo i Hristovu laganim prebacivanjem kada je nakon proigravanja Alexa izašao sam na vratara, a još jednom gostujući vratar loptu je morao vaditi iz mreže nakon udarca Leovca s ruba kaznenog prostora. Riječani su u prvom dijelu susreta uputili 5 udaraca prema golu Zadra od kojih je 4 puta lopta išla u okvir i pri tom 3 puta završila u mreži.

I u nastavku nakon odmora nastavila se dominacija momčadi Rijeke, ali i nekoliko promašaja domaćih napadača sve dok Hristov nije ostao sam na desetak metara i iz voleja pogodio mrežu za 4:0 (čini se da je prije toga bio u zaleđu koje nije označio pomoćni sudac Radošević).

Do kraja utakmice nisu se promijenila obilježja igre na terenu, ali niti rezultat.

Još vijesti