HNL.hr

Pjaca i Andrijašević
pogađali za pobjede
Dinama i Lokomotive

21.03.2015.
Pjaca i Andrijašević pogađali za pobjede Dinama i Lokomotive
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Na dvije utakmice 26. kola MAXtv Prve lige odigranim u subotu pobjede Dinama i Lokomotive: Dinamo je na stadionu u Maksimiru pobijedio Istru 1961 rezultatom 4:1, a Lokomotiva je do bodova došla protiv Splita u Parku mladeži pobjedom od 1:0.

Nogometaši Dinama do dvadesete pobjede u ovogodišnjem prvenstvu došli su nakon efikasne igre posebno u prvom poluvremenu kada su momčadi Istre 1961 uspjeli tri puta pogoditi mrežu. Do početnog vodstva vodeća momčad prvenstva došla je već u 11. minuti nakon odlično izvedenog slobodnog udarca s dvadesetak metara: Machado je loptu uputio u malu mrežicu pokraj desne stative gola Lovrića. Za povećanje vodstva nakon pola sat igre pobrinuo se Henriquez koji je izašao sam na vratara nakon proigravanja Mattela i preciznim udarcem poentirao. Uzvratili su u završnici poluvremena pogotkom gosti: Franjić je okomitom loptom proigrao Špehara koji ulazi u kazneni prostor i s desetak metara, malo iskosa s desne strane, puca u suprotni kut za 2:1. U zadnjim trenucima prvog dijela susreta lijepu kombinaciju Pjace i Ćorića u pogodak je pretvorio Pjaca gurnuvši loptu ispod istrčalog vratara.

Drugo poluvrijeme bilo je siromašnije prilikama i golovima: za konačan rezultat pobrinuo se raspoloženi Pjaca koji se oslobodio čuvara i namjestio na udarac s oko 18 metara malo s lijeve strane i neobranjivo pogodio suprotni kut.

Zanimljivo je da je Dinamo imao ukupno devet pokušaja udaraca prema golu Zeleno-žutih pri čemu su sva četiri udarca koja su išla u okvir gola završila u mreži.

Momčad Splita osokoljena uspjesima u zadnjim utakmicama dočekala je Lokomotivu sa željom da nastavi niz pobjeda u prvenstvu, no niti gosti nisu došli bez ambicija pa se igralo obostrano vrlo otvoreno. Ipak, unatoč takvoj igri u prvom poluvremenu osim nekoliko opasnijih pokušaja s obje strane, nije bilo pogodaka.

Ali zato su već u otvaranju drugog poluvremena Lokosi došli do vodstva: mini pritisak u kojem su nekoliko puta ubacivali loptu pred gol domaćina urodio je plodom nakon što je Prenga vratio povratnu loptu na 22 metra za Andrijaševića koji fantastičnim volej udarcem šalje loptu pod gredu.

Očekivao se nakon toga pritisak domaćina i pokušaji poravnanja, ali gosti su znalački zaustavljali domaće igrače već u začecima organizacije igre pa su izostale opasne situacije pred vratima Lokomotive. Najbliže golu domaćin je bio nakon dobrog i preciznog udarca Bellea kada je vratar Sluga uspio loptu prebaciti u korner. Zato su gosti bili u nekoliko situacija blizu još kojeg pogotka; najbliži je ponovo bio Andrijašević čiji udarac je završio na gredi.

Lokomotiva je pobjedom učvrstila svoju poziciju u borbi za izlazak u UEFA klupska natjecanja dok je Split sada poprilično bodovno zaostao: ostaje mu i mogućnost da kvalifikacije za Europa ligu osigura kroz natjecanje Hrvatskog nogometnog kupa.

Još vijesti