HNL.hr

Zagreb s igračem
manje bolji od
Hajduka, Zadar
pobijedio Slaven

22.03.2015.
Zagreb s igračem manje bolji od Hajduka, Zadar pobijedio Slaven
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Preostala dva susreta 26. kola MAXtv Prve lige odigrana u nedjelju završila su pobjedama domaćina: Zagreb je bio bolji od Hajduka 2:0, a Zadar je pobijedio Slaven Belupo 1:0.

Susret Zagreba i Hajduka u prvom poluvremena nije ponudio previše uzbuđenja: kod gostiju Maglica je dva puta bio u prilici svladati Livakovića dok je domaćin zaprijetio iz slobodnog udarca nakon kojeg je lopta za malo otišla iznad gola. I u nastavku nakon odmora nije bilo bitno drugačije, tek neprecizan pokušaj Sušića te obrana Kalinića nakon pokušaja Stepčića. No, tada se dogodila kontra domaćina u kojoj je Gabrijel Boban sam pred Kalinićem kojeg prebacuje za vodstvo domaćina. Samo koju minutu kasnije Mudražija u kaznenom prostoru ruši Vlašića za kazneni udarac i drugi isključujući žuti karton: Livaković brani Sušićev udarac s 11 metara. S igračem više Hajduk je pokušao doći do poravnanja, Maglica snažno puca s ruba kaznenog prostora, ali za malo neprecizno.

Kada se činilo da će domaćin teško sačuvati vodstvo, Krovinović je još jednim lob udarcem svladao Kalinića za povećanje vodstva: pokušali su do kraja utakmice još Sušić iz blizine te Caktaš iz slobodnog udarca, ali rezultat se više nije mijenjao.

Hajduk je tako ostao četiri boda iza trećeplasirane Lokomotive, ali i sada samo četiri boda ispred petoplasiranog Zagreba.

Već u otvaranju kišne utakmice na Stanovima momčad Zadra je povela: udarac iz kuta završio je daleko na drugoj stativi, lopta glavom vraćena prema golu nakon intervencije vratara Karduma završava na suprotnoj stativi od koje se odbija do najbližeg Jerbića koji ju ramenom (a možda i rukom?!) gura u mrežu kraj nekoliko obrambenih igrača Slaven Belupa i nemoćnog vratara Karduma. Vrlo brzo Farmaceuti su se oporavili i preuzeli inicijativu, nizali napade i pokušavali doći do poravnanja rezultata: najbliži pogotku bio je Brlek kada je sa 7-8 metara iz voleja pucao, a lopta je okrznula vratnicu s vanjske strane.

I u drugom poluvremenu gosti su imali nešto više loptu u nogama, no gotovo da nisu uspjeli stvoriti pravu priliku za postizanje gola, kao da je nedostajalo odlučnosti i konkretnosti. Opasniji i konkretniji su bili napadači domaćina koji su bili bliži novom pogotku, ali je Kardum ipak uspio sačuvati svoju mrežu.

Tako se pokazalo da je pogodak Jerbića iz treće minute bio vrijedan tri važna boda za momčad Zadra koja je sada zadnje mjesto prepustila momčadi Istre 1961: porazom su i Farmaceuti ostali u opasnoj zoni borbe za ostanak u ligi.

Još vijesti