HNL.hr

Slaven do pobjede
protiv Osijeka u
završnici utakmice

02.04.2015.
Slaven do pobjede protiv Osijeka u završnici utakmice
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Nakon stanke zbog obveze reprezentacije u kvalifikacijama za EURO 2016, prvom utakmicom 27. kola Slaven Belupo-Osijek nastavljeno je prvenstvo MAXtv Prve lige: Slaven Belupo pobijedio je rezultatom 2:1.

S obzirom na pozicije obje momčadi na tablici i važnost osvajanja svakog boda, očekivala se tvrda i neizvjesna utakmica i upravo takvu su gledatelji i mogli vidjeti. Gosti su prvi došli do vodstva u ranoj fazi utakmice: u 14. minuti oklijevanje obrane domaćina u izbijanju lopte iskoristio je napadač Osijeka Danilo Peev i iz blizine svladao vratara Picaka. No, domaćin je samo tri minute kasnije došao do poravnanja rezultata nakon bijega Mirića po desnoj strani i idealnog ubačaja lopte pred gol gostiju gdje je Filip Mihaljević spretno glavom zakucava u mrežu. Do kraja poluvremena bilo je još nekoliko izglednih situacija za obje momčadi, ali se rezultat nije mijenjao.

Drugo poluvrijeme nije bilo toliko bogato prilikama za postizanje gola pa se i po igri činilo da bi jedan postignuti pogodak mogao odlučiti pobjednika. Dogodilo se to u 89. minuti kada je Petar Mišić uspio pobjeći gostujućoj obrani i asistirati za Ljubana Crepulju koji je krajnjim naporom uspio ugurati loptu u mrežu za novu veliku pobjedu Slaven Belupa.

Farmaceuti su rezultatskim preokretom i s nova tri boda trenutno pobjegli iz opasne zone ispadanja dok je momčad Osijeka ispuštanjem boda kojeg su imali do same završnice susreta ostala na poziciji koja će im u narednim utakmicama biti dodatni uteg u nastojanju da sačuvaju prvoligaški status.

Još vijesti