HNL.hr

Vijeće sportske
arbitraže HOO odbilo
zahtjev Hajduka

03.04.2015.
Vijeće sportske arbitraže HOO odbilo zahtjev Hajduka
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Vijeće sportske arbitraže Hrvatskog olimpijskog odbora donijelo je odluku povodom zahtjeva HNK Hajduk za izvanredno preispitivanje odluka HNS-a (Komisije za žalbe i Povjerenika za natjecanje MAXtv Prve lige) kojom je neodigrana utakmica 16. kola Dinamo - Hajduk registrirana rezultatom 3:0 p.f.

Vijeće sportske arbitraže je odbilo zahtjev kao neosnovan i potvrdilo odluke Povjerenika za natjecanje Josipa Brezni i Komisije za žalbe HNS-a.

Između ostaloga, Vijeće je utvrdilo da je HNS imao pravo imenovati tijela natjecanja MAXtv Prve lige, pa tako i povjerenika natjecanja; da je nesporno da je HNK Hajduk odbio nastupiti na predmetnoj utakmici i da je tako odlučio Nadzorni odbor na telefonskoj sjednici; da nije bilo razloga za odgodom početka utakmice; da nije bilo razloga za izuzećem predsjednika i članice Komisije za žalbe Davora Blaškovića i Valentine Koprivnjak; da je Komisija za žalbe pravilno imenovana i da je pravilno održana sjednice te Komisije.

Zahtjev je usvojen samo u dijelu koji se odnosi na naknadu štete, ali samo zato što GNK Dinamo nije podnio zahtjev za naknadom štete.

Još vijesti