HNL.hr

Radonjić donio
pobjedu Istri,
golijada Zadra protiv
Lokomotive

03.04.2015.
Radonjić donio pobjedu Istri, golijada Zadra protiv Lokomotive
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Momčadi s dna ljestvice bile su uspješne u dvije utakmice 27. kola MAXtv Prve lige odigranim u petak: Istra 1961 pobijedila je Zagreb 2:1 dok je Zadar s visokih 5:1 pobijedio Lokomotivu na gostovanju na stadionu u Kranjčevićevoj ulici.

Zagreb je na gostovanju u Puli vrlo dobro započeo utakmicu i već u 7. minuti pogotkom Valentina Stepčića došao u rezultatsku prednost. Do kraja poluvremena Pjesnici su kontrolirali igru i bez poteškoća neutralizirali sve ozbiljnije pokušaje domaćina da ugrozi vratara Livakovića.

U drugom poluvremenu bitno drugačija slika na terenu: gosti su se povukli i dozvolili nogometašima Istre da se približe kaznenom prostoru i počnu stvarati prigode: jednu takvu propustio je Franjić kada je bio sebičan i pucao preko grede umjesto da uposli slobodnog Radonjića na petercu. Najopasniji kod domaćina bio je raspoloženi Dejan Radonjić koji je bio stalna prijetnja što je naplatio u 72. minuti kada je nakon gužve uspio doći do lopte i svladati Livakovića za poravnanje rezultata.

Samo minutu kasnije Radonjić je na lijevoj strani pobjegao obrani Zagreba i kada se spremao na udarac prekršajem u kaznenom prostoru ga je zaustavio Bruno Boban: sudac Bebek dosudio je kazneni udarac i isključio igrača Zagreba, a Radonjić vrlo mirno izveo udarac s bijele točke za potpuni preokret u rezultatu. Nekoliko minuta kasnije zbog nepoštivanja uputa o ponašanju u tehničkom prostoru i prigovora sucu s klupe gostiju udaljen je službeni predstavnik kluba Dražen Medić.

Do kraja susreta nije više bilo pogodaka iako je na obje strane bilo nekoliko obečavajućih situacija.

I Zadar je na gostovanju kod Lokomotive dobro otvorio utakmicu i pogotkom Drage Gabrića na asistenciju Krstanovića u 19. minuti došao u vodstvo. Imali su potom domaćini nekoliko dobrih pokušaja da dođu do poravnanja, ali su i igrači Zadra mogli bolje završiti pokoju polukontru.

Nakon što je u završnici prvog poluvremena vratar Matković uspio obraniti udarac Rukavine iz blizine, bio je nemoćan u 42. minuti kada je Šovšić sjajnom asistencijom proigrao Marka Kolara koji izlazi sam na Matkovića, zaobilazi ga i plasira loptu u mrežu za 1:1.

Nastavak nakon odmora donio je bezidejnu igru domaćina, ali i vrlo učinkovitu i efikasnu igru Zadra. Zadar je došao do novog vodstva u 58. minuti, pomalo sretno jer je Karlo Bartolec u pokušaju da blokira centaršut Čirjaka skrenuo loptu u vlastitu mrežu. Samo nekoliko minuta kasnije Ivan Krstanović je pobjegao obrani Lokomotive na desnoj strani, prevario i vratara Slugu koji ga sapliće za kazneni udarac kojeg Krstanović rutinirano pretvara u 1:3.

Potpuno se nakon toga raspala igra Lokomotive pa su gosti nastavili s opasnim napadima što je dovelo do novog kaznenog udarca kojeg je skrivio Leko: ovoga puta Sluga je nadmudrio Krstanovića i obranio njegov udarac (ne pamti se kada je Krstanović promašio kazneni udarac!?). Odbijena lopta završila je korneru, a ubačenu loptu pred golom je dočekao upravo Krstanović i lagano ju plasirao u mrežu za 1:4. Potvrdu raspada igre domaćina još je jednom demonstrirao kapetan Leko prekršajem za još jedan kazneni udarac kojeg u novi pogodak, svoj treći na susretu, za 1:5 pretvara Krstanović. Ostao je to konačan rezultat susreta iako su Zadrani bili blizu novog gola, ali je lopta završila na gredi dok je na drugoj strani u izglednoj prilici bio Kolar.

Zaslužena visoka pobjeda Zadra kojom je osvojio vrlo vrijedna tri boda potrebna za osiguranje ostanka u ligi i skočio na osmo mjesto u poretku momčadi.

Još vijesti