HNL.hr

MAXtv Prva liga: još
devet kola

07.04.2015.
MAXtv Prva liga: još devet kola
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Pred klubovima MAXtv Prve lige do kraja prvenstva u natjecateljskoj godini 2014./2015. preostalo je devet kola odnosno još jedan krug natjecanja. Pri tom momčadi imaju na raspolaganju 27 mogućih bodova koji bitno mogu izmijeniti trenutni poredak: za tri zadnje plasirane momčadi nakon odigranih 27 kola u igri je još više bodova nego što su do sada uspjeli osvojiti (Osijek 23, Istra 25, Zadar 26).

Zanimljivo je svakako da će od devet preostalih utakmica Dinamo i Zagreb čak šest igrati na gostovanju, a samo po tri na svom stadionu dok je kod Slaven Belupa i Lokomotive situacija upravo suprotna: razlog je zamjena domaćinstva utakmica Lokomotiva-Dinamo i Slaven Belupo-Zagreb u 20. kolu zbog loših vremenskih uvjeta. Od preostalih šest klubova 5 puta će domaćini biti Istra 1961, Rijeka i Split dok će Hajduk, Osijek i Zadar morati na isto toliko gostovanja.

Osim što će se utakmice uobičajeno igrati u danima vikenda, 31. kolo kalendarom natjecanja planirano je kao izvanredno u srijedu 29. travnja pa će se igrati od utorka do četvrtka kako bi se sve utakmice mogle izravno televizijski prenositi.

Poredak momčadi na tablici nakon 27. kola sugerira natjecateljski zanimljiviju borbu oko ostanka u ligi i raspodjele pozicija koje osiguravaju natjecanje u kvalifikacijama UEFA Europske lige budući da je vodeći Dinamo u odnosu na drugoplasiranu Rijeku napravio 14 bodova prednosti. Rijeka je istodobno napravila prednost od 12 bodova u odnosu na trećeplasiranu Lokomotivu.

Nadajmo se da će i u preostalih 45 utakmica strijelci biti raspoloženi kao do sada: s prosjekom od gotovo tri pogotka po utakmici efikasnost dosadašnjeg tijeka prvenstva je izvanredna pa se MAXtv Prva liga po tome nalazi u samom vrhu u konkurenciji svih nacionalnih natjecanja članica UEFA-e.

Iako u proljetnom dijelu prvenstva više ne nastupa u MAXtv Prvoj ligi, Andrej Kramarić i dalje je uvjerljivo vodeći na listi strijelaca: bit će zanimljivo vidjeti može li netko iz najbliže pratnje (Radonjić 12, Henriquez 11...) u preostalih 9 utakmica dostići Kramarićevih 21 postignutih pogodaka u jesenskoj sezoni.

Još vijesti