HNL.hr

Kolo s rekordnim
brojem žutih kartona

07.04.2015.
Kolo s rekordnim brojem žutih kartona
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Čak 34 žuta kartona pokazali su suci igračima u 27. kolu MAXtv Prve lige što je najveća brojka u dosadašnjem tijeku prvenstva, a uz to dva su igrača i isključena. Do ovog kola rekordno je bilo 18. kada je evidentirano 29 opomena i nije bilo crvenih kartona, a 11. kolo i dalje ostaje kolo s najmanjim brojem žutih, samo 13.

Najveći doprinos rušenju neslavnog rekorda u ovom prvenstvu dali su igrači Hajduka i Splita koji su na gradskom derbiju skupili čak 13 žutih: 6 igrači Hajduka, a 7 igrači Splita. Po 7 žutih kartona bilo je na utakmicama Rijeka-Dinamo (4 za domaće, 3 za goste) i Lokomotiva-Zadar (3 domaći, 4 gosti), Istra 1961 i Zagreb odigrali su utakmicu s 5 žutih (3 domaćin, 2 gosti) dok je na utakmici Slaven Belupo-Osijek sa svake strane opomenut po jedan igrač.

Među 34 opomenuta igrača za njih osam to je bio treći u nizu pa će morati pauzirati u 28. kolu pri čemu Rijeka ima čak trojicu pod automatskom kaznom ((Bradarić, Močinić, Jugović), a još pet klubova po jednog: Dinamo (Taravel), Osijek (Laštro), Split (Vidović), Zadar (Pušić) i Zagreb (Kolinger).

Za Zagreb u slijedećem kolu neće moći nastupiti i isključeni Bruno Boban (izgledna situacija za pogodak) dok će Fernandes kao drugi isključeni igrač iz ovog kola (isključen zbog dvije opomene) kaznu od jedne utakmice odraditi na polufinalnoj kup utakmici Dinamo-Rijeka.

Još vijesti