HNL.hr

Polufinale Kupa:
pobjeda Dinama, remi
Hajduka i Splita

08.04.2015.
Polufinale Kupa: pobjeda Dinama, remi Hajduka i Splita
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U prvim utakmicama polufinala Hrvatskog nogometnog kupa ostvareni neizvjesni i tijesni rezultati: Dinamo je u Maksimiru pobijedio Rijeku 2:1, a Hajduk i Split na Poljudu su odgrali neodlučeno 1:1.

Na stadionu u Maksimiru gledatelji su mogli vidjeti odličnu utakmicu u kojoj je Dinamo imao puno više prilika za pogotke, a na kraju pobijedio samo s 2:1. Već u 3. minuti Pjaca je u sjajnu priliku izbacio Henriqueza koji puca pokraj vratnice da bi u 5. minuti Balaj dobro pucao glavom, a Ježina izbio u korner iz kojeg su gosti došli u vodstvo; Bradarić je ubacio pred gol Ježine gdje je na 5-6 metara Lešković sam i zakucava loptu u mrežu.

Redale su se potom prilike Dinama, ali s puno sreće mreža vratara Vargića ostaje netaknuta u prvih 45 minuta: Šimunović je glavom pucao u okvir gola, odbijenu loptu Sigali šalje u gol, a Mitrović uz pomoć druge vratnice izbija, Henriquez potom iz blizine volej udarcem šalje loptu preko grede, Pivarić je iz blizine pogodio gredu, a udarac Pjace uspio je zaustaviti Vargić.

U drugom poluvremenu prvo je ponovo Henriquz iz dobre situacije preslabo pucao pa je Vargić obranio, potom su neprecizni bili Pivarić i Machado da bi Dinamo došao do poravnanja u 70. minuti nakon solo akcije i pogotka Machada. Desetak minuta kasnije pucao je Ćorić, Vargić obranio, ali minutu kasnije bio je nemoćan: Pinto je loptu iz auta ubacio u kazneni prostor na Taravela koji prebacuje pred gol gdje je najspretniji Henriquez i glavom napokon uspijeva svladati Vargića za 2:1, Do kraja utakmice mogao je Ademi povisiti rezultat, no ostala je minimalna prednost Dinama za uzvratnu utakmicu.

Na Poljudu je prvi zaprijetio Split preko Roga koji je snažno pucao, Kalinić kratko odbio do Bagarića kojeg je poklon iznenadio i umjesto u mrežu loptu je poslao daleko od okvira gola. Mogao je Rog puno bolje pucati u 13. minuti nakon asistencije Ercega, a onda je u 25. minuti prvu pravu priliku imao domaćin kada je Sušić slabo reagirao na povratnu loptu.

Nakon pola sata igre Split je došao u vodstvo iz kaznenog udarca: Vidović je pucao, Nižić se bacio u blok i loptu skrenuo rukom, sudac Vučkov pokazao na bijelu točku, a Erceg mirno pucao i prevario Kalinića za 0:1. Samo dvije minute kasnije Maglica je u driblingu nanizao nekoliko igrača u kaznenom prostoru Splita i uposlio slobodnog Sušića pred golom kojem nije bilo teško ubaciti loptu u mrežu za 1:1. Do kraja poluvremena još je Cikalleshi pokušao iz slobodnog udarca, ali bilo je predaleko za ozbiljnije ugrožavanje Kalinića.

Nakon odmora prva opasnost bila je pred golom vratara Zagorca koji je nespretno reagirao i umalo poklonio pogodak Hajduku, a odmah potom Milevskyi je s desetak metara preslabo pucao pa je Zagorac uspio uhvatiti loptu. Redale su se akcije na obje strane bez ozbiljnijih prilika: udarcima iz daljine pokušali su Mezga i Vlašić, a na drugoj strani Blagojević, Cikalleshi i Vidović. Najbolju priliku u drugom poluvremenu propustio je Rog kada ga je Ciklalleshi uposlio na ulazu u kazneni prostor, a Rog je iz vrlo izgledne situacije promašio gol.

Do kraja susreta nije više bilo pravih prilika pa će na uzvrat momčadi s neodlučenim rezultatom.

Još vijesti