HNL.hr

28. kolo MAXtv Prve
lige: Lokomotiva-Osijek
2:2

10.04.2015.
28. kolo MAXtv Prve lige: Lokomotiva-Osijek 2:2
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Prvom utakmicom 28. kola Lokomotiva-Osijek započeo je četvrti završni krug natjecanja MAXtv Prve lige: domaćin je dva puta bio u vodstvu, a na kraju je završilo je neodlučeno 2:2.

Zanimljivi su bili statistički podaci o učinku momčadi na kraju prvog poluvremena: Osijek je imao puno veći posjed lopte, ali je pri tom samo dva puta pucao prema golu dok su domaćini zapucali prema Lončariću osam puta i pri tom uspjeli postići pogodak. Uspjelo je to Anti Rukavini u 28. minuti volej udarcem s oko šest metara nakon ubačaja Bartoleca, Rukavina je blizu pogotka bio i dvije minute ranije kada ipak nije uspio nadmudriti vratara Lončarića.

Nastavak nakon odmora započeo je vrlo sadržajno: Osijek je uspio izjednačiti iz gužve pogotkom Aneffa Medrana u 48. minuti nakon kornera, ali u slijedećoj minuti Franko Andrijašević prevario nekoliko obrambenih igrača, ušao u kazneni prostor s lijeve strane i mirno pogodio za novo vodstvo Lokomotive. Desetak minuta kasnije Mešanović je za malo promašio okvir gola udarcem koji je već svladao vratara Slugu, a na drugoj strani Bartolec se lijepo ubacio iza leđa obrane gostiju, uspio proći i vratara, ali je s praznog gola loptu izbacio Platero.

U 73. minuti Osijek je došao do poravnanja rezultata nakon centaršuta Glavaša na zaboravljenog Aljoše Vojnovića koji s desetak metara glavom posprema loptu u sam lijevi kut gola pokraj nemoćnog Sluge. Nekoliko minuta kasnije dobar udarac Barišića vratar domaćina uspio je zaustaviti prebacivanjem lopte preko grede.

Do kraja utakmice pokušale su obje momčadi doći do pobjede, ali nisu uspjele stvoriti prave prilike za novi pogodak, a statistički podaci o igri i udarcima prema golu i na kraju utakmice pokazali su isti odnos i način igre momčadi kao i u prvom poluvremenu.

Za obje momčadi to je šesti neodlučeni rezultat u prvenstvu, a osvojeni bod nije im promijenio poziciju u poretku: Lokomotiva je na trećoj poziciji samo povećala prednost ispred četvrto plasiranog Hajduka na pet bodova dok se Osijek na zadnjoj poziciji uspio samo na bod primaknuti deveto plasiranoj Istri.

Još vijesti