HNL.hr

Istra u golijadi
pobijedila Hajduk,
Zadru bod iz Parka
mladeži

11.04.2015.
Istra u golijadi pobijedila Hajduk, Zadru bod iz Parka mladeži
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Subotnji program 28. kola MAXtv Prve lige bio je uspješan za momčadi s dna ljestvice: Istra 1961 pobijedila je Hajduk 3:2 dok je Zadar uspio odnijeti bod u ogledu protiv Splita odigravši 1:1.

Prvu pravu priliku na utakmici u Puli gledatelji su vidjeli u 15. minuti kada je Caktaš s desetak metara snažno pucao, a Dreven uspio odbiti loptu da bi pet minuta kasnije Gregov na suprotnoj strani pucao visoko u situaciji kada je na drugoj stativi samo trebalo mirno pogoditi unutar okvira gola. Do kraja poluvremena Hajduk je imao više loptu u posjedu, ali bez izrazitih prilika s tek dva-tri udarca koje su blokirali obrambeni igrači domaćina. Istra nije uspjela uputiti niti jedan udarac u okvir gola pa niti kada je Radonjić uspio proći gostujućeg vratara: otišao je previše na lijevu stranu i nije uspio pogoditi praznu mrežu.

Drugo poluvrijeme počelo je zanimljivo: prvo je Radonjić za malo neprecizan udarcem glavom nakon kornera, Sušić je uzvratio dobrim udarcem kojeg je Dreven s podosta poteškoća ukrotio da bi u 50. minuti Dejan Radonjić izbjegao pažnji neodlučnog Maloče i iskosa s desne strane preciznim udarcem pogodio suprotnu malu mrežicu za 1:0. Hajduk je izjednačio osam minuta kasnije kada je Gotal uputio prizemni udarac, Dreven samo kratko odbio do najbližeg Antona Maglice koji ubacuje loptu u mrežu: igrači Istre tražili su zaleđe Maglice, ali se pomoćni sudac Modrić s tim nije složio. Uslijedile su minute u kojima obostrano nije bilo pravih prilika da bi u 74. minuti Zvonko Pamić iz slobodnog udarca s gotovo 30 metara savršeno preciznim udarcem doveo svoju momčad ponovo u vodstvo.

Hajduk je uspio ponovo izjednačiti u 88. minuti nakon što je Vršajević ubacio loptu na peterac, Goran Milović podmetnuo glavu i iznenadio vratara Drevena kojem lopta bježi u mrežu. Činilo se da je tako domaćin ispustio pobjedu, no samo minutu kasnije Zvonko Pamić iskoristio je smušenost u obrani Hajduka i svojim drugim pogotkom donio Istri pobjedu od 3:2. Nakon pogotka sudac Zebec isključio je iz igre Vršajevića koji ga je vrijeđao i psovao te pokušao fizički napasti u čemu ga je spriječio kapetan Maloča.

Ludo efikasno drugo poluvrijeme donijelo je vrlo važnu pobjedu Istre 1961 koja im donosi velika tri boda značajna u borbi za ostanak u ligi dok je Hajduk ovim porazom nastavio niz slabih rezultata u proljetnom dijelu prvenstva.

Drugi susret subotnjeg programa između Splita i Zadra odigran u Parku mladeži započeo je željom domaćina da što prije dođe u vodstvo, ali su prvu izrazitu priliku stvorili gosti kada je Pešić izašao sam na vratar Zagorca i pucao za malo pokraj vratnice. Gotovo još bolju priliku za Split je propustio Kvesić desetak minuta kasnije kada ga je sjajnom povratnom loptom pronašao Cikalleshi, ali je vratar Matković pravovremenim istrčavanjem uspio spriječiti pogodak. Do kraja poluvremena redali su se napadi Splita s nekoliko obećavajućih prilika, ali je najbolju propustio Zadar kada je Banović nakon kornera neometan glavom pucao pokraj gola.

Drugo poluvrijeme opet je prvi zaprijetio domaćin i to nakon kornera kada je Cikalleshi iz blizine loptu umjesto u mrežu poslao na gredu. Uslijedilo je razdoblje igre u kojem su domaćini više pokušavali doći do pogotka, ali je i Zadar tražio svoju priliku, bilo je puno događanja u kaznenim prostorima, ali bez pravih završnih proigravanja i realizacije. Slutilo je to na utakmicu u kojoj bi pobjednika mogao odlučiti jedan pogodak. Postigao ga je Split u 82. minuti kada je Roce po sredini prošao nekoliko igrača Zadra i dubinskom loptom proigrao Marka Roga koji je vrlo spretno pobjegao Krajačiću i Ješi i gurnuo loptu u mrežu pokraj istrčalog vratara Matkovića za 1:0. Propustili su domaćini preko Kvesića iz dvije situacije potom potvrditi pobjedu, pokušali su sačuvati što više loptu u svom posjedu, ali su ipak primili pogodak u zadnjim sekundama sudačke nadoknade kada je nakon kornera i kratke kombinacije Banović ubacio na pet metara, a Jure Jerbić glavom ubacio loptu u mrežu za konačnih 1:1. Igrači Splita tražili su prekršaj na igraču obrane zbog Jerbićevog odgurivanja rikama, ali je sudac Vučemilović bio neumoljiv i pokazao na centar te odmah i odsudio kraj utakmice.

Split je tako ispustio pobjedu koja bi ga bodovno sasvim približila četvrto plasiranom Hajduku, a Zadar je nastavio niz uspješnog sakupljanja bodova na gostovanjima.

Još vijesti